Een recent rapport van IntoTheBlock, een vooraanstaand analysebureau, onthult een opmerkelijke trend in de Bitcoin-markt: in minder dan een maand tijd hebben zogenaamde ‘Bitcoin whales’ een enorme hoeveelheid van $3 miljard aan BTC verzameld. Deze ontwikkeling markeert een significante verschuiving in de cryptomarkt, met implicaties voor zowel kleine als grote beleggers.

De opkomst van Bitcoin ETF’s

Begin 2024 werd een belangrijke mijlpaal bereikt met de goedkeuring van Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) door de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). Deze stap heeft blijkbaar een stortvloed van vertrouwen in de Bitcoin-markt ontketend, met een opmerkelijke toename van BTC-bezit in wallets met meer dan 1.000 Bitcoin. Volgens IntoTheBlock omvat dit niet alleen individuele beleggers en fondsen, maar ook de nieuw goedgekeurde Bitcoin ETFs.

Whales domineren de markt 

De impact van deze ‘whales’ – entiteiten die meer dan 1.000 BTC bezitten – is aanzienlijk. In tegenstelling tot de goudmarkt, waar slechts ongeveer 1% van de voorraad in Amerikaanse ETFs wordt gehouden, omvatten Bitcoin ETFs nu 3.23% van de circulerende Bitcoin-voorraad. Dit hoge eigendomspercentage suggereert een toenemende belangstelling van traditionele financiële investeerders in Bitcoin.

Grayscale’s spot market BTC ETF (GBTC)

Een bijzonder punt van aandacht is de spotmarkt BTC ETF van Grayscale (GBTC). Ondanks $4,3 miljard aan uitstromen, veroorzaakt door de failliete crypto exchange FTX en andere entiteiten, is de korting op GBTC geleidelijk verkleind en uiteindelijk verdwenen. Dit fenomeen duidt op een verandering in perceptie en strategie onder beleggers.

Bitcoin’s huidige koers

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $42.274, met een marginale daling in de afgelopen 24 uur. Deze prijsstabiliteit, gekoppeld aan de agressieve accumulatie door whales en de groei van Bitcoin ETFs, wijst op een mogelijk nieuw tijdperk van vertrouwen en stabiliteit in de Bitcoin-markt.

The post Bitcoin whales verzamelen $3 Miljard in BTC appeared first on BLOX | Nieuws.