Gisteren kondigde het in november 2022 omgevallen FTX aan dat zij waarschijnlijk voor 3 biljoen dollar aan crypto moeten verkopen. Het gevolg daarvan was een harde daling voor de Bitcoin koers, die ons tot ongeveer 25.000 dollar bracht. Inmiddels is de Bitcoin koers weer richting de 26.000 dollar gestegen.

Waar komt die plotselinge stijging vandaan?

Plotselinge stijging voor Bitcoin

Er gaan geruchten op Twitter dat de plotselinge stijging van Bitcoin te verklaren is aan de hand van de positieve uitspraken van Bank of England vicepresident Sarah Breeden. In haar uitspraak stelt Breeden dat we cryptocurrency’s niet als gokken moeten zien.

“Je kunt cryptocurrency’s beter in het kader van financiële dienstverlening plaatsen dan gokken”, aldus Breeden.

Niet lang na die uitspraak van Breeden schoot de Bitcoin koers omhoog naar de huidige koers van ongeveer 26.100 dollar. Daarmee is de kou natuurlijk nog niet volledig uit de lucht, maar het is in ieder geval het begin van een beetje positief momentum voor de markt.

Andere verklaring voor de stijging

Een andere mogelijke verklaring voor de stijging is dat de bears een beetje uitgeput zijn. Bitcoin is al langer bezig aan een neerwaartse trend en hoe langer een trend duurt, hoe groter de kans dat hier op termijn eens een einde aan komt.

Het kan heel goed zijn dat er simpelweg weinig verkopers meer zijn. Zo kan het gebeuren dat slecht nieuws (de 3 biljoen dollar aan assets van FTX) de markt niet zoveel meer kan beïnvloeden.

Laten we hopen dat dit de uitleg is, want dat zou kunnen betekenen dat de bulls het momentum op korte termijn herpakken en dat we meer stijgingen te zien krijgen. Dat kan Bitcoin op dit moment in ieder geval wel even gebruiken.

Volgens Stockmoney Lizards gaan we in ieder geval niet lager zakken dan de bodem van 15.500 dollar die we in november 2022 bereikten. Op basis van de bovenstaande grafiek lijkt het vooral een kwestie van wachten op de halving.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Bitcoin weer boven de 26.000 dollar, wat is er gebeurd? appeared first on BLOX | Nieuws.