Mark Yusko van Morgan Creek Capital Management, een gerespecteerd beleggingsfonds, heeft onlangs enkele voorspellingen gedaan over de toekomstige koers van Bitcoin.

In een gesprek op het Paul Barron Network benadrukte Yusko de betekenis van de halving van Bitcoin en hun invloed op de prijs.

Bitcoin halving is belangrijke drijfveer

De halving van Bitcoin, een geplande gebeurtenis die ongeveer elke vier jaar plaatsvindt, speelt een cruciale rol bij het vormgeven van de koers van de cryptocurrency. Het vindt plaats na elke 210.000 geminede blokken en halveert de beloning voor miners.

Deze vermindering introduceert schaarste en kan de vraag opdrijven. Momenteel staat de beloning op 6,25 bitcoins per blok en zal deze dalen naar 3,125 BTC bij het volgende evenement.

Het halveringsmechanisme is inherent aan het protocol van Bitcoin, ontworpen om de inflatie te beheersen en een beperkte voorraad van 21 miljoen bitcoins te waarborgen.

De volgende halvering staat gepland voor april 2024, en Yusko gelooft dat dit kan leiden tot een 1,5x stijging van de hoogste koers ooit van Bitcoin. In de vorige cyclus bereikte Bitcoin bijna 70.000 dollar, dus reken maar uit (ik doe het wel voor je: 105.000 dollar).

Historische Trends en Eerlijke Waarde

Zijn analyse is doodsimpel. Na eerdere halveringscycli steeg de waarde van Bitcoin van $100 naar $1.000 en vervolgens van $1.000 naar $10.000. Hij betoogt dat de “eerlijke waarde” van Bitcoin momenteel op $100.000 ligt, ondanks dat de huidige Bitcoin koers 26.000 USD is. Dat komt wel overeen met de door hem verwachte top.

Yusko benadrukt ook een terugkerend patroon van snelle prijsstijgingen na elke halvering, dit noemt hij een parabolische blow-off top.

Rol van Bitcoin spot ETF

Een andere belangrijke ontwikkeling aan de horizon is de mogelijke goedkeuring van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Yusko verwacht goedkeuring door regelgevende instanties tegen eind 2023 of begin 2024, wat een enorme instroom van kapitaal in de cryptocurrency-markt zou kunnen veroorzaken.

Hij schat dat er ongeveer 300 miljard dollar in Bitcoin kan worden geïnvesteerd zodra een op spot gebaseerde ETF wordt goedgekeurd.

Yusko benadrukt dat een aanzienlijk deel van de voorraad Bitcoin slapend is of in handen is van langetermijninvesteerders. Dit betekent dat een instroom van zo’n groot bedrag van grote invloed is op de koers van Bitcoin.

The post Bitcoin voorspelling 2023/2024: stijging van 1,5 keer vergeleken met all time high appeared first on BLOX | Nieuws.