Adam Back, een vroege Bitcoin-investeerder en oprichter van Blockstream, voorspelt dat Bitcoin voor de volgende halvering de 100.000 dollar zal breken. De volgende halvering is gepland voor april of mei 2024.

Na elke halving stijgt Bitcoin

Back baseert zijn voorspelling op het feit dat de koers van Bitcoin historisch gezien is gestegen na elke halvering. De halvering is een evenement waarbij de beloning voor het minen van Bitcoin wordt gehalveerd. Dit leidt tot een verminderde aanbod van Bitcoin, wat de prijs in de regel doet stijgen.

Back is niet de enige die een sterke prijsstijging voor Bitcoin voorspelt. Ook andere analisten, zoals PlanB, voorspellen dat Bitcoin de komende jaren tot 100.000 of zelfs 1 miljoen dollar per munt zal worden.

Of deze voorspellingen uitkomen, zal moeten blijken. De prijs van Bitcoin is volatiliteit en kan sterk fluctueren. Het is echter duidelijk dat Bitcoin een populaire investering is en dat de vraag naar Bitcoin naar verwachting zal blijven groeien.

Weddenschap voor 1% van Bitcoin

Adam Back wedde een miljoen satoshis (sats), of 1% van een Bitcoin, met pseudonieme X-gebruiker Vikingo dat zijn voorspelling zal uitkomen.

‘De weddenschap is: ik wed dat Bitcoin $100.000 bereikt of overschrijdt tussen nu en de halvering (31 maart 2024) met @vikingobitcoin9. Een miljoen sats voor de winnaar.’

Die miljoen sats zullen tegen die tijd minimaal 10.000 dollar waard zijn.

Waar komt dit vertrouwen vandaan? Adam Back verwacht veel goed nieuws over Bitcoin. Dat begint natuurlijk met de eventuele goedkeuring van een ETF voor Bitcoin. Als deze wordt goedgekeurd dan kunnen instituties en grote Wall Street jongens ook geld tegen Bitcoin aangooien.

Stel dat Bitcoin geen 100.000 dollar waard wordt voor de halving, dan kan dat altijd nog daarna gebeuren. De Bitcoin halving is een positieve gebeurtenis voor de koers van Bitcoin. De halving zorgt voor een verminderd aanbod, een toename van de vraag en meer media-aandacht. Deze factoren kunnen de prijs van Bitcoin doen stijgen.

The post Bitcoin voorspelling: 100.000 dollar voor mei 2024 appeared first on BLOX | Nieuws.