Iedereen die iets van Bitcoin weet, en snapt dat schaarste een belangrijke drijfveer is voor waarde, is ervan overtuigd dat de Bitcoin koers op lange termijn maar een kant op kan gaan (hint: kijk omhoog).

Wily Woo is een van deze mensen, en de analist heeft wat mooie grafieken gedeeld om zijn voorspelling te onderbouwen.

Bitcoin kent veel potentieel om te groeien

Woo deelt zijn voorspellingen met zijn 1,1 miljoen volgers op Twitter, waarbij hij benadrukt dat de adoptie van BTC nog niet eens halverwege de S-curve is en dat er nog veel groeipotentieel is.

S-curven worden gebruikt om de ontwikkeling van iets te visualiseren, in dit geval de acceptatie van een technologie. Meestal begint dit traject langzaam, versnelt het snel en bereikt het uiteindelijk een evenwicht.

Woo zegt het volgende op Twitter:

‘Waarom zal Bitcoin de komende decennia succesvoller zijn? Het volgt de S-curve van de acceptatie van geld, wat een cruciaal aspect is. Momenteel wordt het door slechts 4% van de wereldbevolking gebruikt, maar dat percentage zal aanzienlijk stijgen.’

Makkelijker om te dalen dan te stijgen

De weg omhoog zal geleidelijk gaan en kent onderweg veel horten en stoten. Hoewel Woo verwacht dat er op lange termijn sprake zal zijn van parabolische groei, voorziet hij op korte termijn een consolidatie of mogelijk zelfs een neerwaartse prijsbeweging.

Woo merkt op dat de krachten van mean reversion momenteel de Bitcoin prijsbeweging domineren. ‘Horizontale of neerwaartse bewegingen zijn gemakkelijker dan opwaartse bewegingen. De fundamenten geven aan dat er een afkoelperiode nodig is om de zaken te resetten.’

Krijgt Bitcoin een short squeeze?

Woo heeft ook onlangs gezegd dat er mogelijk een short squeeze op komst is voor Bitcoin. Waar geld wordt verdiend wordt ook geld verloren. Met Bitcoin is het namelijk ook mogelijk om te gokken op een koersstijging (long gaan) of een koersdaling (short gaan).

Als veel investeerders verwachtten dat de koersstijging van de afgelopen weken niet langer door kan gaan, gaan ze short op Bitcoin. Als je short gaat dan verkoop je jouw bitcoin tegen de marktwaarde. Later hoop je hetzelfde aantal bitcoins terug te kopen voor een lagere prijs.

Maar wat als het tegenovergestelde gebeurt? Wat als de koers juist stijgt? Investeerders stellen bij een short vaak een stop loss order in, wat inhoudt dat ze bij een bepaalde prijs de bitcoin automatisch weer inkopen.

En dat moeten ze dan doen tegen een hogere prijs. Hierdoor stijgt de koers en worden andere stop loss orders geraakt, enzovoort.

‘De prijsbeweging wordt grotendeels bepaald door de vraag die voortkomt uit de futures-markten op de kalender, het instrument van professionals en instellingen. Zelfs op dit moment blijft de vraag sterk stijgen, wat erop wijst dat we ons nog in de vroege stadia bevinden van een nieuwe prijs squeeze.’

The post Bitcoin voorspelling 10 jaar: vele malen hoger en dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.