De internationale vermogensbeheerder Bernstein voorspelt dat de koers van Bitcoin tegen 2025 kan oplopen tot 150.000 dollar.

Dit optimistische vooruitzicht is gebaseerd op de verwachting dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in het eerste kwartaal van 2024 een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) zal goedkeuren.

Bernstein verwacht dat de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF door de SEC ertoe zou leiden dat tot 10% van het circulerende aanbod van Bitcoin aan ETF’s wordt toegewezen.

Bitcoin wordt een grondstof

Een spot Bitcoin ETF is een beleggingsproduct dat de koers van Bitcoin volgt. Traditionele investeerders zouden hiermee rechtstreeks toegang krijgen tot Bitcoin via hun beleggingsportefeuilles. Momenteel is het meest vergelijkbare product de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), die ongeveer 3% van de totale uitstaande Bitcoin bezit.

Bernstein-analist Gautam Chhugani benadrukt het belang van timing in zijn analyse. Hij stelt dat zelfs als men niet bijzonder dol is op Bitcoin, de crypto dezelfde status krijgt als verhandelbare grondstoffen. Dat zou betekenen dat de SEC ziet dat de markt rijp is voor een goedgekeurde ETF.

Chhugani’s opmerkingen werden gemaakt in een bredere context. Zo sprak hij ook over hoe het met de aandelenkoersen van Bitcoin miningbedrijven gaat.

Bitcoin halving en de deadspiral van miners

De analyse ging ook in op de komende Bitcoin halving die in april 2024 staat gepland. Tijdens deze gebeurtenis zullen de beloningen voor Bitcoin-mining worden gehalveerd, een functie die is ingebouwd in de onderliggende code van Bitcoin. Chhugani gelooft dat dit zal leiden tot de eliminatie van minder succesvolle miners, wat ten goede komt aan degenen die in de markt blijven.

De beloning voor miners wordt namelijk gehalveerd, dit heeft uiteraard enorme impact op de inkomsten van deze bedrijven. Bij elke halving komt daarom de zogenaamde mining death spiral spook weer opdagen. Maar elke keer weer bleek deze angst ongegrond, de totale rekenkracht van Bitcoin miners stijgt namelijk alleen maar.

The post Bitcoin verwachting 2025: koers van 150.000 dollar aldus Bernstein appeared first on BLOX | Nieuws.