Het is je vast niet ontgaan dat Binance de volgende grote partij is in de Verenigde Staten die wordt aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC). De druk op de industrie neemt met de dag toe in Amerika en dat lijkt ook zijn weerslag te hebben op de markt. Steeds meer Bitcoin verplaatsen zich van een Amerikaanse naar een Aziatisch portfolio.

Flinke daling

Glassnode, een bekende speler op het gebied van on-chain analyse in de cryptowereld, weet te melden dat Amerikaanse entiteiten op dit moment 11 procent minder Bitcoin bezitten dan in juni 2022. Tijdens de Aziatische handelsuren pikten investeerders juist weer 9,9 procent extra Bitcoin op ten opzichte van één jaar geleden.

Wat dat betreft lijkt ook deze activiteit erop te wijzen dat Amerikaanse investeerders even afstand nemen vanwege de onzekerheid in de markt. Zij kiezen de spreekwoordelijke eieren voor hun geld en stappen even uit de markt, mogelijk tot het moment dat er meer duidelijkheid is op het gebied van wet- en regelgeving.

Op dit moment is het natuurlijk niet lekker investeren, als ieder platform waarop je handelt zomaar aangepakt kan worden door toezichthouders. Nu is het Binance, maar ook bij Coinbase en Kraken zijn er problemen met de SEC.

In een korte analyse op Twitter noemt Glassnode deze ontwikkeling een “duidelijke omdraaiing” van de bullmarkt van 2020 en 2021.

Nog meer aanwijzingen

Er zijn nog meer aanwijzingen te vinden dat Amerikaanse investeerders momenteel even de zijlijn boven het speelveld verkiezen. “Gegeven het feit dat stablecoins geen rendement opleveren en de druk vanuit de wetgevers toeneemt in de Verenigde Staten, lijkt het erop dat Amerikaans kapitaal even wat minder actief is in de markt voor digitale assets”, aldus Glassnode.

Op dit moment zien ze bij Glassnode ook een relatief grote instroom van Bitcoin en Ethereum bij de beurzen, wat erop wijst dat het sentiment langzaam verzuurt. Het is nu te hopen dat het allemaal meevalt en we het positieve momentum van de eerste maanden van 2023 weer kunnen oppakken.

Dat was na het dramatische jaar van 2022 een welkome verandering. Het lijkt echter vooral de Amerikaanse markt te zijn die momenteel even op de rem trapt, terwijl men in Azië stug door blijft kopen. Dat kan heel interessant worden in aanloop naar de volgende halving van Bitcoin, die voor april 2024 op de planning staat.

The post Bitcoin verplaatst zich langzaam van Amerika naar Azië appeared first on BLOX | Nieuws.