Volgens een recent onderzoek van Henley & Partners hebben 50 procent van alle 88.200 crypto-miljonairs hun fortuin te danken aan Bitcoin. Ondanks de opkomst van de vele altcoins, volgens CoinMarketCap zijn het er inmiddels meer dan 1,8 miljoen, is Bitcoin wat dat betreft nog altijd de grote baas. Ook qua market cap is er nog geen munt die bij de 500 miljard dollar van Bitcoin in de buurt kan komen.

Crypto-miljonairs en Bitcoin

Het zogenaamde Crypto Wealth Report is een uniek project van Henley & Partners dat inzichten biedt in de vermogens van crypto-investeerders. Zo onthullen zij bijvoorbeeld dat 78 van de 182 centi-miljonairs (individuen met een vermogen van 100 miljoen dollar of meer) Bitcoin-investeerders zijn.

Verder hebben zes van de 22 miljardairs hun gigantische vermogen te danken aan Bitcoin. De huidige totale market cap van 1,04 biljoen dollar toont volgens Henley & Partners ook de significante impact van de asset-klasse op de financiële wereld.

Volgens het onderzoek zijn er wereldwijd momenteel 425 miljoen individuen die crypto bezitten. Wat dat betreft is het volgens hen duidelijk dat Bitcoin niet een kortstondige trend is, maar dat we te maken hebben met een nieuwe (en blijvende) asset-klasse.

De dominantie van Bitcoin

Bitcoin heeft zijn dominantie volgens Henley & Partners met name te danken aan zijn pioniersrol binnen de industrie. Sinds zijn geboorte in 2009 bewees Bitcoin zich als een vruchtbare investering, net zoals we dat zagen tijdens de begindagen van het internet.

Jeff D. Opdyke van Henley & Partners durft op dit moment zelfs te stellen dat de bearmarkt die we doormaken met Bitcoin een “gouden kans” is om tegen lage koersen in te stappen.

“De cryptomarkt vandaag, aan het einde van een bearmarkt, is een herhaling van de periode 1999 tot 2001; met andere woorden, een fantastische kans om te kopen op het moment dat het bloed door de straten gutst. Deze prijzen gaan we niet meer zien”, aldus Opdyke.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Bitcoin verantwoordelijk voor 50 procent van alle crypto-miljonairs appeared first on BLOX | Nieuws.