Bitcoin veiliger dan ooit: moeilijkheidsgraad bitcoin minen stijgt met 7%

Vandaag stijgt de moelijkheidsgraad om bitcoin te minen met meer dan zeven procent. Dat blijkt uit een schatting van deze website. Na deze aanpassing is er dus nog meer rekenkracht nodig om bitcoin transacties te verwerken. Maar wat betekent dat voor het netwerk en voor de koers?

Voor het netwerk: meer veiligheid

Dagelijks werken duizenden computers aan de veiligheid van de bitcoin blockchain. Bitcoin miners verwerken transacties in blokken op de blockchain. Voor het minen van bitcoin is rekenkracht nodig. Hoe meer bitcoin miners er zijn, hoe hoger de totale rekenkracht op het netwerk.

Iedere tien minuten wordt er een nieuw blok aan de bitcoin blockchain toegevoegd. Om te voorkomen dat er te snel blokken worden gevonden als er veel miners bij komen, wordt de moeilijkheidsgraad om de zoveel tijd aangepast. In de meeste gevallen ongeveer om de twee weken.

Na de aanpassing van de moeilijkheidsgraad kost het dan weer gemiddeld tien minuten om een blok aan de blockchain toe te voegen. Op die manier houdt het systeem zich zelf in stand.

Meer miners zorgt ook voor meer veiligheid. Wil je de bitcoin blockchain manipuleren? Dan heb je meer dan de helft van de totale rekenkracht op het netwerk nodig. Dat is nu praktisch onmogelijk, tenzij je bereid bent om miljoenen dollars te spenderen aan hardware en apparatuur.

En voor de prijs?

Wat deze stijging voor de bitcoin koers (gaat) betekenen is nog onduidelijk. Volgens sommige analisten zorgt een stijgende moeilijkheidsgraad voor een stijgende prijs, maar of er een direct verband bestaat is onduidelijk.

Wel kan je de stijging van de moeilijkheidsgraad zien als blijk van vertrouwen. Miners zijn hoe dan ook bereid om te investeren in krachtigere apparatuur om bitcoin te minen. Zij blijven helpen om het bitcoin netwerk te kunnen onderhouden. Dat is bijzonder, zeker omdat de bitcoin koers nog steeds lager is dan het hoogste punt in 2019.

En over minen gesproken, een belangrijk moment om in de gaten te houden is de bitcoin block halving. Tijdens de bitcoin block halving wordt de beloning voor bitcoin miners gehalveerd. Dat kan invloed hebben op het aantal miners, het kan zijn dat kleine miners hun apparatuur afsluiten. Of dat ook gaat gebeuren? We houden de ontwikkelingen voor je in de gaten!

The post Bitcoin veiliger dan ooit: moeilijkheidsgraad bitcoin minen stijgt met 7% appeared first on BTC Direct | Nieuws.