De bitcoin koers dook gisteravond even kort onder de psychologische grens van $60.000. In de afgelopen 24 uur hebben we een zeker herstel gezien, waarbij de koers met 5,5% is gestegen. Maar is het gevaar nu werkelijk geweken, en kunnen we vanaf hier op jacht naar nieuwe hoogtepunten?

In deze update gaan we dieper in op waarom deze recente stijging nog niet als een teken van kracht kan worden gezien, en waarom het daarom nog te vroeg is om te spreken over het bereiken van nieuwe hoogtepunten. In deze update bespreken we  wat er nog moet gebeuren voordat we onze verwachtingen naar een bullish scenario zullen bijstellen.

Bitcoin (BTC) 1 en 4 uursgrafiek

In onze vorige update, met de titel: ‘Bitcoin Duikelt naar $60K: Slechts een Dip of Begin Downtrend?’, hebben we uitvoerig besproken dat het verliezen van de 200 MA’s zeer waarschijnlijk de start van een tijdelijke neerwaartse trend zou inluiden. Dit ondanks de algemene opinie dat het slechts een dip was die vooral gekocht moest worden.

We handelen nu al 5 dagen onder de MA’s, wat bevestigt dat onze benadering correct was. Gister aan het begin van de avond had je nog de kans om bitcoin te kopen voor minder dan $60.000, een lagere prijs dan tijdens de initiële dip. Wij zien een dip als een tijdelijke, snelle daling van de koers die daarna snel en sterk herstelt. Dit scenario hebben we echter niet gezien.

Het begin van een tijdelijke downtrend op korte termijn betekent een neerwaartse beweging, die enkele dagen tot weken kan duren. Dit is dus heel wat anders dan het einde van de bullmarkt of het begin van een bearmarkt, laat dat duidelijk zijn!

Wachten op een Serieus Teken van Kracht

Vandaag zien we dat de bitcoin koers opveert vanaf het supportgebied rond $60.000. Dit gebied biedt de broodnodige steun voor de koers. Toch is het belangrijk om te benadrukken dat er niets noemenswaardigs is veranderd, alleen omdat de y-as enkele procenten hoger staat dan enkele uren geleden. Nog steeds zitten we in een (tijdelijke) neerwaartse trend onder de 200 MA’s, zowel op de 1-uurs- als op de 4-uursgrafiek, zonder op enig significant tijdsbestek een ‘higher high’ te hebben neergezet.

We benadrukken opnieuw dat voor een teken van kracht, we eerst willen zien dat de 200 MA’s op de 1-uursgrafiek worden herwonnen. We eerste op dit tijdsbestek een opwaartse trend zien ontstaan en we ons vervolgens kunnen richtten op de 200 MA’s op de 4-uursgrafiek.

Mochten we in de nabije toekomst erin slagen om de 200 MA’s op de 4-uursgrafiek terug te winnen, dan pas is het zinvol om het weer te hebben over nieuwe hoogtepunten. We zullen onze verwachtingen tijdens dit proces voorzichtig bijstellen naar een meer bullish standpunt.

Tot die tijd blijft onze analyse echter ongewijzigd. $60.000 is een belangrijk en relevant steunniveau. Desondanks is het risico dat we in de nabije toekomst het gebied rond $50.000 – $51.000 kunnen gaan verkennen nog steeds aanwezig.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!


The post Bitcoin veert op vanaf $60K Support: Is het gevaar nu geweken? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.