Bitcoin heeft weer een mooie all time high bereikt, ditmaal gaat het niet om de koers, maar om de moeilijkheidsgraad om te minen. Vandaag was ook de vierde aanpassing achter elkaar die het moeilijker maakt om nieuwe Bitcoins te vinden.

Moeilijkheidsgraad van Bitcoin

De moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining is een functie op de blockchain die bepaalt hoe moeilijk het is om op dit moment blokken op het netwerk te hashen. De statistiek wordt gemeten in termen van hoeveel hashes de mijnwerkers zouden moeten genereren voordat ze het blok kunnen oplossen.

hashrate bitcoin all

Hierboven zie je de hele geschiedenis van de Bitcoin moeilijkheidsgraad. Die ene dip tussen 2021 en 2022 werd veroorzaakt door China: het werd verboden om daar Bitcoin te minen.

Gemiddeld elke 10 minuten

De reden dat er zoiets als een moeilijkheidsgraad bestaat, is om de blokproductiesnelheid van het netwerk constant te houden. Wanneer de miners hun rekenkracht vergroten, worden ze sneller in het oplossen van blokken. Om ze terug te brengen naar een gemiddelde van 10 minuten, verhoogt de blockchain eenvoudigweg de moeilijkheidsgraad bij de volgende geplande aanpassing.

De mining-moeilijkheid werkt volledig automatisch, waarbij de code die Satoshi Nakamoto schreef het hele proces begeleidt. De functie dient als een maatregel om de inflatie van de cryptocurrency onder controle te houden. Het is niet de bedoeling dat miners supersnel nieuwe Bitcoins op de markt brengen, want dat zou van grote impact kunnen zijn op de koers.

Vierde achtereenvolgende stijging

Zoals te zien is in de onderstaande grafiek, is dit de vierde achtereenvolgende stijging. Dat gebeurt niet vaak! De moeilijkheidsgraad is met ongeveer 2% gestegen en heeft de 62,46 biljoen terrahash bereikt.

Een terrahash is een eenheid van rekenkracht die wordt gebruikt voor het minen van Bitcoin. Het is gelijk aan 1.000.000.000.000 hashes per seconde. Een hash is een unieke code die wordt gegenereerd door een computer voor een bepaalde reeks gegevens. In het geval van Bitcoin wordt een hash gebruikt om te bepalen of een blok geldig is.

Bitcoin wordt steeds veiliger

Bitcoin wordt veiliger als de moeilijkheidsgraad stijgt. Dit is namelijk een maatstaf voor hoe moeilijk het is om een ​​blok te minen. Een hogere moeilijkheidsgraad betekent dat mijnwerkers meer rekenkracht nodig hebben om een ​​blok te vinden.

Een aanval op het Bitcoin-netwerk vereist dat een aanvaller meer rekenkracht heeft dan het totale netwerk. Als de moeilijkheidsgraad stijgt, wordt het voor een aanvaller steeds moeilijker om voldoende rekenkracht te verzamelen om een ​​aanval uit te voeren.

The post Bitcoin vandaag op all time high, nog nooit was het zo moeilijk om te minen appeared first on BLOX | Nieuws.