Terwijl bitcoin eerder vandaag door de $37.000 schoot, kunnen hodlers genieten van “the ride”. Zo ook Michael Saylor, die met MicroStrategy in de afgelopen drie jaar zo’n 158.400 BTC uit de markt heeft gekocht.

Niet al te lang stond het business intelligence bedrijf nog op breakeven. De tienduizenden bitcoin zijn voor een gemiddelde prijs van $29.800 uit de markt gekocht. Bitcoin stond twee weken geleden rond 22 oktober nog op deze prijs.

Inmiddels is bitcoin hard gestegen, en steeg de koers eerder vandaag dus door de $37.000 heen. Daarmee heeft MicoStrategy in enkele dagen tijd dus $1 miljard dollar winst gemaakt. Let op: het gaat om virtuele ongerealiseerde winst.

Reken maar terug: 158.400 bitcoin vermenigvuldigd met een prijsstijging van $7.000 in twee weken. Dan kom je al snel op een waardestijging van ruim $1 miljard uit.

Momenteel is het bitcoinbezit van het bedrijf $5,75 miljard waard. Op de website Saylortracker kun je leuk alle statistieken van de DCA-aankopen van het Amerikaanse bedrijf volgen.

Saylor wijst intussen dat drie dingen er gaan voor zorgen dat de bitcoinprijs naar $5 miljoen zal stijgen: de ETF die eraankomt, de halving die media april voor de deur staat en de FOMO rond de prijs die als gevolg van deze twee punten zal ontstaan.


The post Bitcoin van MicroStrategy stijgt in twee weken $1 miljard in waarde appeared first on Bitcoinmagazine.nl.