De bitcoin koers bevindt zich momenteel in en rond het weerstadsgebied van $37.000 tot $37.600. Deze spannende fase roept een belangrijke vraag op: Zal Bitcoin er wederom in slagen ook dit weerstandsgebied te doorbreken en nieuwe jaarlijkse hoogtepunten te bereiken, of moeten we rekening houden met een lokale top?

Aan de hand van de lagere timeframes, de 1 uur en 15-minuten grafiek, bepalen we onze strategie voor de nieuwe handelsweek.

Bitcoin (BTC) 1 uur en 15-minuten grafiek

In onze vorige Bitcoin Update: ‘koers op weg naar magische grens van $40.000?’ gaven we aan dat zolang de koers boven de 200 Moving Averages (MA’s) op de 1-uurgrafiek zou blijven, er weinig reden was voor een bearish (negatieve) marktvisie. Deze situatie is tot op de dag van vandaag ongewijzigd. De koers is erin geslaagd om terug te klimmen naar het weerstandsgebied van $37.000 tot $37.600.

Hoewel weerstand nog steeds weerstand is en gerespecteerd moet worden, is het ook belangrijk de huidige trend in acht te nemen. De aantrekkingskracht van Bitcoin en crypto in het algemeen lijkt de trend voornamelijk te versterken.

We staan voor de uitdaging om een evenwicht te vinden tussen deze twee aspecten. Natuurlijk zullen we onze verwachtingen moeten bijstellen indien nieuwe koersontwikkelingen ons daartoe een geldige reden geven.

Interessant is dat de koers ook sterke steun heeft gevonden langs de 200 MA’s op de 15-minuten grafiek. Dit patroon zou bekend moeten voorkomen. Tijdens de gehele koersbeweging van $28.000 naar $35.000 hebben we de 200 MA’s op dit korte tijdsbestek besproken als onze meest effectieve weergave van de lokale trend. Nu lijkt het erop dat dit patroon zich opnieuw voordoet.

Een scenario dat we echter in de gaten moeten houden, is een mogelijke zwakte; als we de 200 MA’s op de 15-minuten grafiek verliezen, houden we rekening met een diepere correctie richting de 200 MA’s op de 1-uurgrafiek. Een verdere daling onder deze MA’s, gecombineerd met een terugval in de voormalige koersrange van $33.395 tot $35.150, zou ons ertoe dwingen onze bullish (positieve) verwachtingen aan te passen. In dit geval wordt de mogelijkheid van een macrotop (een hoogtepunt in de langere termijn trend) een stuk waarschijnlijker.

Tot er veranderingen optreden, blijven we vasthouden aan dezelfde strategie en mentaliteit die ons tot dit punt heeft geleid. Deze aanpak zou ons kunnen helpen om de opwaartse trend verder meet te pakken.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie!

Ontdek de schittering van Bitcoin in onze veelzijdige collectie, waar pronkende Bitcoin munten en stijlvolle accessoires zoals mokken en sleutelhangers de revolutie van digitale valuta tot leven brengen. Met onze nieuwste toevoeging, Bitcoin Lightning, introduceren we een nieuw tijdperk van directe en efficiënte betalingen, terwijl ons assortiment aan informatieve Bitcoin boeken en verrukkelijke Belgische chocolade in Bitcoin-vorm iedere zoetekauw en kenniszoeker gelukkig maakt.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA


The post Bitcoin Update: koers in gevecht met weerstandsgebied $37.000 – $37.600 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.