Bitcoin (BTC) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, waarvan je je kunt afvragen of dit iets is wat we graag willen vieren. De gemiddelde transactiekosten zijn namelijk voor het eerst boven de $100 uitgestegen, wat natuurlijk vrij pijnlijk is voor mensen die kleine transacties willen uitvoeren. Welke gevolgen heeft dit voor investeerders en handelaren? En is een verkoopgolf onderweg?

Historische stijging van transactiekosten

Op 20 april hebben de gemiddelde transactiekosten van Bitcoin de $100-grens doorbroken, wat een recordhoogte betekent. Deze stijging komt na de halvering van de rewards voor miners, waardoor transactiekosten nu een grotere rol spelen in de inkomsten van miners.

Gevolgen van hoge transactiekosten

Hoewel Bitcoin miners de stijging van de transactiekosten als positief beschouwen, zijn gebruikers, investeerders en handelaren overwegend negatief beïnvloed. Velen hebben te maken met ‘dust’ balansen, waarbij kleinere bedragen door de hoge kosten effectief onbruikbaar worden. Dit kan leiden tot een verkoopgolf, waarbij bezitters van Bitcoin hun tegoeden van de hand doen vanwege de hoge kosten.

Redenen voor de stijging

Deskundigen schrijven de stijging toe aan verschillende factoren, waaronder de halving van Bitcoin en de lancering van het Runes Protocol, wat heeft geleid tot een toegenomen vraag naar transacties. Als gevolg hiervan strijden gebruikers om ruimte op de blockchain, waardoor de transactiekosten stijgen. Maar mogelijk heeft deze stijging op de korte termijn een positieve invloed op altcoins.

Wat nu?

Terwijl Bitcoin transactiekosten historische hoogten bereiken, wachten de markten af of de vraag naar blokruimte zal afnemen en de kosten zullen dalen. Ondertussen moeten gebruikers vier keer het wereldwijde gemiddelde dagelijkse inkomen van $26 betalen voor een Bitcoin-transactie. De vraag blijft: zal deze trend aanhouden of zullen de kosten uiteindelijk weer dalen?

The post Bitcoin transactiekosten bereiken voor het eerst de $100, verkoopgolf onderweg?  appeared first on BLOX | Nieuws.