Het is een bewogen periode voor Bitcoin traders, aangezien ze binnen slechts 48 uur meer dan $190 miljoen aan verliezen hebben geïncasseerd. Deze verliezen worden toegeschreven aan de snel veranderende Bitcoin-prijs, veroorzaakt door verschillende factoren.

Nep-tweet zorgt voor verliezen

Op 9 januari leidde een nep-tweet van het SEC’s X-account tot $90 miljoen aan Bitcoin-handelsverliezen, waarbij de risico’s van marktmanipulatie werden benadrukt. De hackers gebruikten het SEC-account om onterecht een goedkeuring van een Bitcoin ETF aan te kondigen, wat leidde tot wilde prijsschommelingen en enorme verliezen voor zowel traders die long als short gingen op Bitcoin.

Nadat de tweet als vals werd bevestigd, steeg de prijs van Bitcoin en daalde deze weer. Traders en bots reageerden snel door meer dan $500 miljoen aan futures-posities te openen, maar velen verloren hun geld omdat de prijzen snel veranderden.

Traders gokken verkeerd

Voorafgaand hieraan doorbrak Bitcoin het niveau van $47.000 in de vroege uren van 9 januari. Deze prijsbeweging trof veel traders die een short positie aanhielden (gokken tegen de prijs van Bitcoin), wat resulteerde in een verlies van meer dan 100 miljoen dollar. De totale verliezen die Bitcoin traders binnen 48 uur hebben geleden, bedragen maar liefst $190 miljoen, wat de zeer volatiele aard van de cryptomarkt benadrukt.

Liquidatie treedt op wanneer een exchange de gehele of gedeeltelijke hefboompositie van traders gedwongen sluit vanwege gedeeltelijk of totaal verlies, wat wijst op een belangrijke prijsverandering. Deze gegevens helpen traders om markttrends en mogelijke toekomstige prijsbewegingen te begrijpen.

Op 10 januari wordt een beslissing verwacht over dertien Bitcoin ETF’s, waarbij analisten en marktspelers hoge goedkeuringsverwachtingen hebben.

The post Bitcoin traders verliezen binnen 48 uur meer dan 190 miljoen dollar appeared first on BLOX | Nieuws.