Mike Novogratz zegt dat de goedkeuring van een Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) slechts enkele maanden verwijderd is. Novogratz is de CEO van cryptofonds Digital Galaxy en hij deelde deze optimistische kijk toen hij de resultaten van het tweede kwartaal deelde gisteren.

Bitcoin ETF is kwestie van tijd

De CEO benadrukte het belang van deze stap door te stellen: ‘Dit is een grote zaak omdat zowel onze contacten bij Invesco als bij BlackRock ons doen geloven dat dit een kwestie is van wanneer, niet of, en dat het waarschijnlijk binnen een periode van zes maanden zal gebeuren.’

Galaxy Digital zelf heeft zelf ook een aanvraag ingediend voor een ETF. ‘Zodra het wordt goedgekeurd, zullen we ons inzetten als leeuwen om marktaandeel te veroveren,’ verklaarde Novogratz vastberaden.

Hoewel er sinds mensenheugenis, de geruchten gaan zelfs voor de uitvinding van het gesneden brood, al aanvragen lopen voor een Bitcoin ETF, is er nog geen een goedgekeurd. Althans, de Securities and Exchange Commission (SEC), heeft nog geen ETF van deze soort goedgekeurd.

Wat is een Bitcoin ETF eigenlijk?

Je kan het vergelijken met een fonds, maar in plaats van dat er aandelen of grondstoffen in het fonds zitten, bezit het alleen Bitcoin. De waarde van het fonds is dan ook direct gelinkt aan de marktprijs van Bitcoin. Als investeerder koop je een aandeel van het fonds. Hoe meer aandelen er verkocht worden, des te meer Bitcoin er in dit fonds moeten zitten.

Goedkeuring Bitcoin ETF is van grote betekenis

De SEC heeft nog geen enkele ETF (fonds) goedgekeurd waar echte Bitcoins inzitten. Maar daar kan dus snel verandering inkomen.

Dat komt doordat BlackRock een aanvraag heeft ingediend om een Bitcoin ETF te mogen starten. BlackRock is een van de grootste investeringsfondsen ter wereld, met overal tentakels.

Novogratz zegt hierover: ‘Goedkeuring van een Bitcoin ETF door de SEC is van grote betekenis. Zodra we de ETF hebben, wordt het voor mensen veel eenvoudiger om aanzienlijke investeringen in de cryptoruimte te doen.’

Pensioenfondsen, vermogensbeheerders en andere grote partijen kunnen zo op een legale manier investeren in Bitcoin, zonder dat ze zich druk hoeven te maken om de opslag en veiligheid.

The post Bitcoin stijgt want nog paar maanden tot eerste spot Bitcoin ETF appeared first on BLOX | Nieuws.