Bitcoin bereikte op 14 maart een indrukwekkende nieuwe all-time high van 73.800 dollar, maar kwam daarna in een mindere periode terecht. Als klap op de vuurpijl verloor Bitcoin ook nog zijn correlatie met de Amerikaanse beurs. Normaal gesproken bewegen Bitcoin en de Nasdaq 100 redelijk synchroon, maar daar is de laatste weken in ieder geval geen sprake van.

Bitcoin en de Nasdaq 100

Volgens Bloomberg is de 90-daagse correlatie tussen Bitcoin en de Nasdaq 100 dinsdag naar 0,21 gevallen. Dat markeert het laagste niveau voor deze index sinds begin mei en markeert een daling van ongeveer 50% over de laatste twee maanden.

Marktexperts wijten deze “ontkoppeling” van Bitcoin met de techbeurs aan verschillende problemen die de digitale munt momenteel ervaart. Joshua Lim, de mede-oprichter van Arbelos Markets, wijst onder andere naar de verkopen van in beslag genomen Bitcoin door de Duitse overheid, maar ook de Amerikaanse overheid en de Bitcoin van Mt. Gox die deze maand op de markt komen.

Alles bij elkaar zorgt dat voor een ongewone verkoopdruk op de Bitcoin koers, waar de correlatie tussen de Nasdaq en de digitale munt niet tegen opgewassen is. Als jij denkt dat Bitcoin toekomst heeft en veel hogere koersen verdient, dan kan dit weleens een mooi moment geweest zijn om meer in te kopen.

Niet lang gelden lag de Bitcoin koers immers nog op 53.500 dollar en inmiddels staat de digitale munt alweer op 59.000 dollar. Wat dat betreft mogen we (heel voorzichtig) hopen dat het ergste inmiddels achter de rug is.

Capitulatie van Bitcoin miners?

Als klap op de vuurpijl staan natuurlijk ook de miners onder druk door de dalende Bitcoin koers. Die zijn immers 100% afhankelijk van de Bitcoin koers en moeten zeker na de halving hopen op betere tijden.

Door het dalen van de Bitcoin koers, zijn veel miners gedwongen om meer BTC te verkopen dan ze op voorhand hadden verwacht. Ook dat levert neerwaartse druk op de Bitcoin koers, die samen met de eerder genoemde ontwikkelingen voor een behoorlijk negatieve spiraal zorgt.

Er komt echter een moment dat de bulls weer instappen en mogelijk zagen we dat gebeuren op 53.500 dollar. Wees gewaarschuwd en juich niet te vroeg, want dit dachten we eerder ook rond de koers van 56.000 tot 58.000 dollar.

Daar viel Bitcoin ineens heel snel doorheen. Wat dat betreft kan de ellende zomaar langer duren dan iedereen verwacht.

The post Bitcoin stijgt naar $59.000 maar verliest correlatie met aandelen appeared first on BLOX | Nieuws.