De bitcoin koers kent een goed weekend. De afgelopen twee dagen is de waarde met ongeveer 200 euro gestegen tot 21.500 euro en vlak daarvoor werd bekend dat MicroStrategy 500 miljoen euro wil investeren in bitcoin.

Goed weekend voor bitcoin koers

Als bitcoin daalt tot onder de 20.000 euro, is dat reden tot paniek of juist een goed koopmoment? Dat hangt af van aan wie je het vraagt. Feit blijft dat de koers afgelopen week zelfs daalde tot 18.900 euro, maar inmiddels gestegen is tot 21.500 euro.

De stijging begon op 9 september, een dag nadat bekend werd dat MicroStrategy aandelen wil verkopen om meer bitcoin te kopen. Het techbedrijf heeft een deal van 500 miljoen dollar (492 miljoen euro) gesloten met investeringsfondsen Cowen and Company en BTIG.

MicroStrategy wil meer bitcoin

Eind juni maakte MicroStrategy bekend dat ze ongeveer 129.699 bitcoins hebben, hiervoor hebben ze bijna 4 miljard dollar betaald. Volgens een prospectus dat naar de Security and Exchange Commission (SEC) is gestuurd, wil het bedrijf 500 miljoen dollar ophalen om nog meer bitcoin te kopen.

MicroStrategy heeft oog voor de recente prijsschommelingen waardoor bitcoin even minder waard was dan 20.000 euro. Ze hebben zo hun eigen plannen om met de volatiliteit om te gaan

In de prospectus van MicroStrategy valt te lezen:

“Toekomstige schommelingen in de handelsprijzen van Bitcoin kunnen ertoe leiden dat we Bitcoin die we met de netto-opbrengst van dit aanbod hebben gekocht, omzetten in contanten met een waarde die aanzienlijk lager is dan de netto-opbrengst van dit aanbod.”

Ofwel, als ze genoodzaakt zijn om te verkopen, kan dat onder de prijs zijn waar ze bitcoin voor gekocht hebben. Het prospectus vermeldt verder dat het bedrijf niet overweegt zijn bitcoin te gebruiken voor handels- of derivatencontracten. Het wil gewoon kopen en vasthouden.

MicroStrategy schrijft dat ze geen bepaalde hoeveelheid bitcoin voor ogen hebben. Ze laten zich leiden door de markt “bij het bepalen of er schuld- of aandelenfinancieringen moeten worden aangegaan om extra bitcoin te kopen.”

Morgan Stanley staat achter MicroStrategy

Investeringsmaatschappij Morgan Stanley heeft een klein aantal MicroStrategy-aandelen in zijn bezit, waarbij het Morgan Stanley Insight Fund tot 41.508 aandelen bezit en de Morgan Stanley Institutional Fund Trust 25.469.

De huiside koers van MSTR, het aandeel van MicroStrategy is op dit moment 239,59 euro en is de afgelopen 24 uur met 12,53% gestegen. Hieronder de koers van MSTR.

Bron: Tradingview

Morgan Stanley heeft ook tot 9.555.014 euro aan MicroStrategy-obligaties gekocht met een coupon van 6,125%, met vervaldatum op 15 juni 2028. De waarde van deze MSTR-obligaties is gedaald ten opzichte van het koopbedrag en wordt momenteel gewaardeerd op een totaal van 8.265.526 euro.

Naast de bedrijfsresultaten van MicroStrategy, lijkt Morgan Stanley zich ook achter de bitcoinstrategie van het techbedrijf te scharen. Het investeringsbedrijf heeft zich de afgelopen jaren verschillende keren positief uitgelaten over bitcoin en crypto.

Sommige vermogensbeheerders van Morgan Stanley lijken te geloven dat bitcoin en crypto blijvertjes zijn, en beschrijven digitale valuta als “een waarschijnlijke permanente investeringscategorie” en “een levensvatbare activaklasse” met potentiële groei.

In juni vorig jaar betoogde Morgan Stanley dat bitcoin en cryptocurrency’s als speculatieve activa worden verhandeld, maar sloot niet uit dat crypto in de toekomst conventionele valuta zou kunnen worden.

The post Bitcoin stijgt na 500 miljoen euro van MicroStrategy appeared first on BLOX | Nieuws.