Je hebt het vast al gezien toen je BLOX opende, maar Bitcoin is hard omhoog geschoten. De top lijkt ook nog niet bereikt. Wat is er aan de hand? Een groot cryptofonds is in het gelijk gesteld door de rechter over een Bitcoin ETF.

Rechter kiest voor Bitcoin

Grayscale runt een Bitcoin fonds en wil dit omzetten in een ETF. Hiervoor moet de Security’s and Exchange Commission (SEC) goedkeuring geven. De SEC heeft dit echter afgewezen, maar Grayscale was het niet eens met de gronden waarop de aanvraag is afgewezen. De rechter heeft in het voordeel van Grayscale gesproken en de SEC moet hun beslissing heroverwegen.

De strijd draaide om zorgen van de toezichthouder over marktmanipulatie in verband met Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s).

De uitspraak van het U.S. Court of Appeals for the D.C. Circuit van vandaag geeft de cryptomarkt hoop op een manier van beleggen die normaal alleen voor aandelen en grondstoffen geldt.

Bitcoin ETF moet nog goedgekeurd worden

De uitspraak betekent niet automatisch dat Grayscale’s plan om zijn Bitcoin Trust (GBTC) om te zetten in een Bitcoin ETF direct wordt goedgekeurd. In plaats daarvan dwingt het de SEC om hun eerdere afwijzing te heroverwegen, en er is een kans dat dit leidt tot een andere kijk op de zaak.

Wat zijn de volgende mogelijke stappen?

Online wordt nu druk gespeculeerd over wat er verder gaat gebeuren. Zal de SEC de beslissing van de rechtbank volgen en eindelijk groen licht geven voor een Bitcoin ETF? Wat er precies gaat gebeuren is nog onzeker, maar experts (lees: speculanten) zijn bezig met het bedenken van mogelijke scenario’s.

Als de SEC ervoor kiest om in beroep te gaan, hebben ze daarvoor een periode van 45 dagen. Dit zou hoogstwaarschijnlijk leiden tot een uitgebreide hoorzitting waarbij alle rechters van de rechtbank betrokken zijn, niet alleen de drie rechters die bij de huidige beslissing betrokken waren. Niet iedereen denkt echter dat dit zal gebeuren, zoals financieel jurist Scott Johnsson heeft laten weten.

Als de SEC daarentegen de uitspraak accepteert, behouden ze nog steeds het recht om de aanvraag van Grayscale opnieuw af te wijzen. Er is geen vaste termijn voor wanneer de SEC met een nieuwe beslissing zal komen over de transformatie van GBTC naar een Bitcoin ETF.

Opsteker voor Bitcoin

Ondanks alle onzekerheid zijn financiële analisten en experts, zoals James Seyffart van Bloomberg Intelligence, het erover eens dat deze uitspraak Grayscale een stap dichter bij hun doel brengt om een Bitcoin ETF in de Verenigde Staten te lanceren.

Na het nieuws is de prijs van Bitcoin snel gestegen, op het moment van schrijven zelfs met 7%. Dit laat zien dat investeerders optimistisch zijn over de mogelijkheid dat er meer institutioneel kapitaal naar de groeiende cryptomarkt kan stromen.

Deze uitspraak heeft niet alleen betekenis binnen de rechtszaal, maar ook daarbuiten. Het is een belangrijke overwinning voor de hele crypto-industrie, omdat het aantoont dat de SEC mogelijk te snel meerdere aanvragen voor Bitcoin ETF’s heeft afgewezen.

Nu kunnen we niets anders doen dan afwachten op een Bitcoin ETF. Ondertussen is het misschien niet eens zo’n slecht idee om wat Bitcoin in te slaan.

The post Bitcoin stijging van 7% na overwinning Grayscale op SEC appeared first on BLOX | Nieuws.