De Bitcoin koers slaagt er vooralsnog in om stabiel te blijven op het niveau van 27.600 dollar, terwijl Avalanche (AVAX) een significante stijging laat zien. Met de huidige koers staat er voor Bitcoin een stijging van 4,48 procent op de borden over de afgelopen week, maar dat valt in het niet. bij de 10,61 procent van AVAX.

Tijd om die stijging eens nader onder de loep te nemen.

Wat is er aan de hand met Avalanche?

De stijging van Avalanche lijkt het gevolg van de lancering van een nieuwe decentrale applicatie die het mogelijk maakt om “aandelen” te kopen in X (of Twitter) accounts in ruil voor bepaalde privileges.

Het nieuwe platform heet Stars Arena en lijkt op Friends.Tech dat eerder viraal ging op Ethereum. Sinds maandag wist Stars Arena al het indrukwekkende aantal van 600.000 transacties te verwerken.

Als gevolg daarvan schoot de AVAX koers op woensdag met 6 procent omhoog en staat er ook vandaag een stijging van ruim 3 procent in de boeken.

Avalanche staat te boek als een concurrent van Ethereum en de ontwikkelingen voor dit platform volgen elkaar in rap tempo op. Al zullen ze zich daar bij Ethereum nog geen echte zorgen over maken.

De market cap van Avalanche, de nummer 20 op CoinMarketCap, staat met de huidige 3,55 miljard dollar nog ver weg van de 196,9 miljard dollar van Ethereum.

Positief over Bitcoin

Verder heerst er op dit moment een overwegend bullish sentiment voor Bitcoin. Dat lijkt alles te maken te hebben met de hoge verwachtingen omtrent de lancering van een potentiële Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten van Amerika.

“De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft steeds minder argumenten om een Spot Bitcoin ETF af te wijzen. Wij verwachten de goedkeuring van de eerste Spot Bitcoin ETF in Q4 2023 of begin 2024”, aldus Ruslan Lienkha in een email aan CoinDesk.

Uiteindelijk verwacht hij, onder andere om deze reden, dat de Bitcoin koers richting het einde van 2023 zal opklimmen tot de range van 35.000 tot 40.000 dollar. Dat zou vanaf hier een behoorlijke stijging markeren.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Bitcoin stabiel op 27.600 dollar, maar AVAX toont stevige stijging appeared first on BLOX | Nieuws.