De Bitcoin koers is het jaar 2023 fantastisch begonnen. In de eerste helft van het nieuwe jaar scoorde de digitale munt een plus van 85 procent en het sentiment langzaam maar zeker positief richting de Bitcoin Halving van april 2024. Nu staat Bitcoin volgens Keith Alan, de mede-oprichter van het analyseplatform Material Indicators, voor een belangrijke test op Binance.

Wat ziet deze analist?

Material Indicators is een analyseplatform dat onder andere kijkt naar de orderboeken bij de grote beurzen om voorspellingen te doen over de Bitcoin koers. Daarin komen soms grote orders te staan, waardoor zij uitspraken kunnen doen over de potentie van een opwaartse of neergaande trend.

In dit geval is er op Binance een verkoopmuur ter waarde van 30 miljoen dollar verschenen voor Bitcoin op de koers van 36.000 dollar. In theorie zou dat kunnen betekenen dat de rally daar eindigt, omdat de bulls op die locatie door een gigantische muur aan Bitcoin moeten eten.

Op basis van deze grafiek zegt Keith Alan dat hij het niet onwaarschijnlijk acht dat Bitcoin vanaf de huidige koers van 30.750 dollar nog een kleine slag naar beneden maakt, voordat het een poging waagt om die 36.000 dollar aan te tikken.

“Ik weet niet zeker of de bulls de koers van 36.000 dollar op de borden kunnen krijgen, maar ik denk niet dat deze rally al voorbij is. Ik kan er natuurlijk naast zitten en blijf de grafieken in de gaten houden voor meer informatie”, aldus een redelijk optimistische Alan.

Tijd om af te koelen?

De handelsfirma QCP Capital deelt in een nieuwe marktupdate van 5 juli dat de range van 35.000 dollar weleens het punt kan zijn waarop de huidige rally afkoelt. Nu de Bitcoin koers stagneert rond het huidige niveau is er de vrees dat het feestje alweer voorbij kan zijn.

Ergens is dat niet vreemd, omdat er op macro-economisch vlak weinig veranderd is. De situatie omtrent de inflatie en de rente is nog altijd uiterst onzeker en daar lijkt de komende tijd geen verandering in te komen.

Zoals het er nu naar uitziet wil de Federal Reserve de rente nog relatief lang op dit verhoogde niveau houden, mogelijk zelfs om een recessie te veroorzaken, waardoor de werkloosheid stijgt, de consumptie daalt en daarmee mogelijk ook de inflatie.

Voor de koersen van financiële assets als Bitcoin is een recessie vaak minder goed nieuws, omdat mensen die hun baan verliezen assets moeten verkopen om de rekeningen te kunnen betalen. Wat dat betreft is het niet alleen maar hosanna voor Bitcoin op dit moment.

The post ‘Bitcoin staat voor grote weerstand op Binance’ appeared first on BLOX | Nieuws.