In een recente ontwikkeling op de cryptocurrency-markt heeft Bitcoin, de leidende digitale valuta, een belangrijke mijlpaal bereikt door de $37.000-grens te overschrijden. Dit is de eerste keer dit jaar dat Bitcoin deze prijs heeft bereikt, wat wijst op een mogelijke ommekeer in de markttrend.

Op het moment van schrijven staat de prijs van Bitcoin op $37.345, wat een significante stijging betekent ten opzichte van de recente dieptepunten. Deze stijging heeft de totale marktkapitalisatie van Bitcoin naar een indrukwekkende $729,7 miljard geduwd.

Nog geen record

Ondanks deze recente winst, is Bitcoin nog steeds ver verwijderd van zijn all-time high van $69.010, bereikt op 10 november 2021. De huidige prijs vertegenwoordigt een daling van 45,90% van deze piek.

De Bitcoinmarkt heeft in de afgelopen 729 dagen sinds de all-time high een aantal fluctuaties gezien, maar deze recente prijsstijging kan een teken zijn van hernieuwd vertrouwen onder investeerders.

Interessant is dat ondanks de volatiliteit, Bitcoin steeds meer geaccepteerd wordt als een vorm van digitaal goud. De huidige waarde van Bitcoin in goud is ongeveer 19,3 ounces, en het vertegenwoordigt 5,59% van de goudmarkt.

Bitcoin op voorraad

Op het gebied van bedrijfsinvesteringen blijft Bitcoin ook een prominente speler. Er wordt geschat dat er 1.685.787 BTC in bedrijfskluizen wordt gehouden, met een waarde van ongeveer $63,0 miljard, wat neerkomt op 8,63% van de totale Bitcoin-voorraad.

De totale geldvoorraad van Bitcoin staat momenteel op 19.538.336,78 BTC, wat betekent dat 93,04% van de maximale voorraad van 21 miljoen BTC al is uitgegeven. Dit benadrukt de schaarste van Bitcoin, een belangrijk kenmerk dat vaak wordt aangehaald als een factor in zijn waardepropositie.

Met de volgende Bitcoin-halvering (of halving), een evenement dat de beloning voor het minen van nieuwe blokken halveert en ongeveer elke vier jaar plaatsvindt, gepland voor 21 april 2024, blijft de Bitcoin-gemeenschap anticiperen op mogelijke toekomstige prijsbewegingen.

Deze recente prijsstijging en de aanhoudende ontwikkelingen in de bitcoin-ruimte zullen waarschijnlijk de aandacht blijven trekken van zowel particuliere als institutionele investeerders, terwijl de markt zich blijft aanpassen aan de veranderende economische en technologische landschappen.


The post Bitcoin staat op het hoogste punt in 2023: zo zien de statistieken eruit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.