Als politici iets positiefs roepen over Bitcoin, dan komen er vast verkiezingen aan. De Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. heeft zich onlangs positief uitgelaten over Bitcoin, waarbij hij benadrukte dat de cryptocurrency eigenlijk niet zo schadelijk is voor het klimaat.

Hij zegt dat het argument van klimaat niet gebruikt moet worden als een rookgordijn om de vrijheid van handelen te beperken.

Klimaatzorgen ook belangrijk in crypto

Het milieu en het klimaat is voor veel mensen een belangrijk onderwerp, ook binnen de crypto-gemeenschap. Velen zijn bezorgd over de ecologische voetafdruk die crypto kan achterlaten. Deze bezorgdheid leidde zelfs tot de beslissing van Ethereum om over te stappen van een energie-intensief proof-of-work blockchain naar een energiezuiniger proof-of-stake blockchain, waarbij mining werd vervangen door nodes.

Is Kennedy een echte Bitcoiner?

Kennedy Jr., die zijn politieke ambities najaagt binnen de Democratische Partij, staat bekend als een fervent voorstander van cryptocurrency’s. Zo kocht hij zelfs Bitcoin voor zijn kinderen, waarmee hij aantoont dat zijn steun voor cryptocurrency verder gaat dan louter speculatie.

Het moet nog blijken of Kennedy Jr. een echte Bitcoiner is. Onder het bewind van zittend president Biden zijn veel strenge regels en controles geïntroduceerd, waardoor het voor de crypto-industrie moeilijk is om op te bloeien in de VS.

President Biden is streng voor crypto

Zo is onder het bewind van president Biden een voorgestelde belasting van 30% op cryptocurrency-mining geïntroduceerd, waarmee mining activiteiten in het land waarschijnlijk ontmoedigd zullen worden. Daarnaast heeft het Economy Report van 2023, uitgebracht onder de verantwoordelijkheid van de president, ook de aantrekkingskracht en claims van crypto-instellingen in twijfel getrokken. Volgens het rapport worden cryptocurrency’s gezien als risicovolle speculatieve beleggingen.

Volgend jaar zijn er verkiezingen, dus de uitspraken van Kennedy Jr. komen op een cruciaal moment in de Amerikaanse politiek, waarbij de houding ten opzichte van cryptocurrency’s voor velen een belangrijk onderwerp van discussie is. Wellicht dat zijn publieke uitspraken over Bitcoin en crypto een rol kunnen spelen in zijn verkiezingscampagne. Misschien kan hij zelfs wat libertariërs en Republikeinen overtuigen om op hem te stemmen.

The post Bitcoin slecht voor klimaat? Dat argument mag niet meer gebruikt worden zegt politicus appeared first on BLOX | Nieuws.