Bitcoin, the king of crypto, heeft een indrukwekkende comeback gemaakt, met een prijsstijging tot boven de $47.000. Dit markeert het hoogste punt sinds april 2022 en wordt aangewakkerd door de verwachtingen van goedkeuring van directe investerings-ETF’s in de Verenigde Staten. De cryptomarkt staat op het punt een spannende fase in te gaan met de aankomende beslissing over Bitcoin ETF’s.

ETF-aanvragen duiden op een nieuw tijdperk

Toonaangevende financiële instellingen zoals BlackRock Inc., Ark, Fidelity, Invesco, Galaxy Digital en WisdomTree hebben onlangs hun S-1-aanvragen bij de SEC bijgewerkt. Deze stap wordt door marktanalisten gezien als een beslissende inspanning om deze investeringsproducten te lanceren, meer dan 10 jaar nadat de eerste aanvraag werd ingediend.

Wachten op regelgevende beslissingen

De SEC staat voor een deadline van 10 januari om over deze aanvragen te beslissen. Er wordt algemeen gespeculeerd binnen de cryptogemeenschap dat de toezichthouder op deze datum een reeks beslissingen zou kunnen aankondigen, wat mogelijk een belangrijke mijlpaal zou kunnen betekenen in de geschiedenis van de cryptoinvesteringen.

Gedurfde voorspellingen van Standard Chartered

In een opmerkelijke voorspelling heeft Standard Chartered PLC, een van ‘s werelds grootste internationale banken, voorspeld dat Bitcoin tot wel $100 miljard aan spot ETF-instroom zou kunnen aantrekken. De bank verwacht dat deze instromen in 2024 zullen plaatsvinden, na goedkeuring van het beleggingsproduct. Ze schatten dat de instromen tussen $50 en $100 miljard kunnen bedragen, met mogelijk een aanzienlijke invloed op de prijs van Bitcoin in het komende jaar.

De cryptomarkt staat op het punt van grote veranderingen, en de goedkeuring van Bitcoin ETF’s kan de deuren openen voor een grotere institutionele betrokkenheid en prijsstijgingen. Het komende jaar zal ongetwijfeld vol uitdagingen en kansen zijn voor beleggers en de bredere cryptogemeenschap.

The post Bitcoin schiet omhoog: ETF goedkeuringsdromen stuwen bitcoin naar $47.000 appeared first on BLOX | Nieuws.