De Bitcoin koers is terug bij de felbegeerde grens van 30.000 dollar, na een indrukwekkende rally van 12 procent over de afgelopen week. Wat is er aan de hand met Bitcoin? Het lijkt erop dat het enthousiasme over de komst van de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF nu echt voet aan de grond krijgt en de uitspraken van de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank over de rente helpen ook mee.

Alles bij elkaar begint het bullish sentiment langzaam maar zeker terug te keren voor Bitcoin.

Rentecampagne Amerikaanse centrale bank eindelijk voorbij

Gisteren klom Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve), achter het spreekgestoelte om zijn licht te schijnen over de wereldeconomie.

Hij liet weten dat er mogelijk zwakkere economische groei of zelfs een recessie nodig is om de inflatie terug te brengen naar de doelstelling van 2,0 procent.

Ondanks dat Powell hier op het oog redelijk strenge uitspraken deed, reageerde de markt vooral positief. Zij zijn er inmiddels van overtuigd dat de rentecampagne van de Amerikaanse centrale bank voorbij is.

De markt acht de kans nu 98,4 procent (zie bovenstaande grafiek) dat de Federal Reserve tijdens de volgende rentevergadering van 1 november aanstaande wederom voor een rentepauze kiest.

Sinds gisteren is er nu ook een minimale kans van 1,6 procent dat we op 1 november al de eerste renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank krijgen. Dat zou helemaal bullish zijn voor Bitcoin.

Gevecht om de 30.000 dollar

Inmiddels is er een zwaar gevecht gaande tussen de bulls en de bears om de Bitcoin koers van 30.000 dollar. Dat lijkt op dit moment een belangrijke grens voor de markt.

Vooralsnog lukt het de bulls niet om Bitcoin daar definitief boven te krijgen en pingpongen we al een tijdje heen en weer. Maar ondanks dat staat er een stijging van ruim 5 procent op de borden voor de afgelopen 24 uur.

Dat geeft aan dat de markt zich echt begint te verheugen op de Spot Bitcoin ETF, die mogelijk begin 2024 al op de markt komt. Al is daar nog wel even de goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor nodig.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Bitcoin schiet in week tijd met 12 procent omhoog appeared first on BLOX | Nieuws.