De handel in cryptocurrency ondergaat momenteel een belangrijke verandering. Het aantal Bitcoin op exchanges is namelijk op het laagste niveau sinds december 2017, wat aangeeft dat steeds meer handelaren interesse hebben in het zelf beheren van hun digitale activa.

Doordat er minder Bitcoin op de beurs beschikbaar is, kan er minder verkocht worden op de markt. Hierdoor wordt de beschikbare voorraad effectief verminderd en kan de prijs van BTC gemakkelijker stijgen wanneer de vraag toeneemt.

Cryptocurrency, en vooral Bitcoin, worden vaak geassocieerd met decentralisatie en autonomie. Het zelf beheren van crypto is dan ook belangrijk voor velen, omdat ze zo de autonomie over hun geld ervaren.

6% van de Bitcoin-voorraad wordt op exchanges bewaard

Volgens Coinglass zijn de Bitcoin reserves op alle exchanges sinds 7 mei 2023 met bijna 15% gedaald tot 1,13 miljoen BTC op 9 mei 2023. Dit betekent dat slechts ongeveer 6% van de totale Bitcoin-voorraad van ongeveer 18,8 miljoen BTC op exchanges wordt bewaard. De laatste keer dat deze verhouding zo laag was, was in december 2017, toen Bitcoin bijna $20.000 per coin waard was.

Uit gegevens van het crypto-analyseplatform Santiment blijkt dat slechts 5,84% van de Bitcoin-voorraad op cryptocurrency exchanges wordt bewaard. De gegevens tussen platforms kunnen verschillen, omdat de manier waarop exchange wallets worden geïdentificeerd kan veranderen.

Bullish nieuws voor Bitcoin

De afname in het aantal Bitcoin op exchanges duidt erop dat meer gebruikers hun BTC voor de lange termijn aanhouden in plaats van ze terug te verkopen aan exchanges. Dit kan een teken zijn van toegenomen vertrouwen en belangstelling voor Bitcoin als een veilige haven tegen inflatie, vooral te midden van de aanhoudende economische onzekerheid.

Sommige gebruikers houden hun crypto misschien ook zelf in bewaring omdat ze na de ineenstorting van FTX geen vertrouwen meer hebben in gecentraliseerde platforms om hun geld voor hen vast te houden. Vooral als ze deze platforms niet actief gebruiken om te handelen. Hoe dan ook, een afname van het aantal beschikbare BTC is altijd bullish nieuws.

Voormalig Goldman Sachs-executive Raoul Pal bood onlangs ook nog een optimistische kijk op de koers van de cryptocurrency-markten. Hij verwacht dat de crypto-sector sneller uit de huidige bearish toestand zal komen dan in 2019 en verwacht aanzienlijke groei binnen het komende halfjaar.

The post Bitcoin reserves op crypto exchanges op laagste punt in 5 jaar appeared first on BLOX | Nieuws.