Bitcoin programmeur Luke Dashjr zegt dat zijn PGP-sleutel buit is gemaakt en dat hij hierdoor veel Bitcoin is verloren. Volgens CZ van Binance gaat het om 200 Bitcoin.

Bitcoin waarde van 3,16 miljoen euro

Luke Dashjr zegt dat hij niet weet hoe dit heeft kunnen gebeuren en vraagt om hulp. Als CZ gelijk heeft en het gaat werkelijk om 200 BTC, dan is dat tegen de huidige bitcoin koers 3,16 miljoen euro waard. Deze aantallen zijn niet bevestigd door Luke Dashjr.

De tweet hierboven is het begin van een langere draad waarin Luke Dashjr meer uitleg geeft over zijn onderzoek. Hij laat zien dat de hacker gebruik maakte van CoinJoin.

CoinJoin is een techniek om de privacy te verbeteren van bitcoin transacties. Verschillende transacties worden samengevoegd gehusseld en daar komen andere transacties weer uit. Het wordt zo vele malen lastiger om Bitcoins te blijven volgen op het netwerk.

Toen hij de diefstal ontdekte, probeerde Dashjr contact op te nemen met de FBI.

Hoe de bitcoins zijn gestolen is de grote vraag

Dashjr schreef dat hij geen idee heeft hoe de aanvallers toegang hebben gekregen tot zijn PGP-sleutel. PGP staat voor Pretty Good Privacy en is een versleutelingssysteem dat wordt gebruikt voor zowel het verzenden van versleutelde e-mails als het versleutelen van gevoelige bestanden. Sinds de uitvinding in 1991 is PGP de standaard geworden voor cryptografische privacy en authenticatie.

Iets langer dan een maand voordat zijn coins werden gestolen zei Dashjr dat zijn server was binnengedrongen door een onbekende persoon. Vervolgens bevestigde hij de aanwezigheid van nieuwe malware/backdoors op zijn systeem. Na verder onderzoek ontdekte Dashjr dat het speciaal was gemaakt om zijn server binnen te dringen in plaats van een standaard trojan horse te zijn.

Nadat hij gisteren bekend maakte dat zijn bitcoins zijn gestolen, werd hij door een paar van zijn Twittervolgers er op gewezen dat er een mogelijk verband is tussen de hack en de diefstal.

Binance steunt Bitcoin ontwikkelaar

CZ, directeur van Binance, sprak zijn steun uit voor Dashjr en beloofde de nodige maatregelen te nemen terwijl hij toezicht hield op de geldstromen.

‘Het spijt me dat je zoveel verliest. Ons beveiligingsteam zal toezicht houden. Als het op ons pad komt, zullen we de coins bevriezen. Als er nog iets is waarmee we kunnen helpen, laat het ons dan weten. We hebben hier vaak mee te maken en hebben wereldwijd relaties met wetshandhaving.’

Wat hij eigenlijk zegt, is dat als de dief de gestolen Bitcoin probeert te verkopen via Binance, dan zal het beveiligingsteam de coins bevriezen.

Wie is Luke Dashjr?

Wie hij is, maakt eigenlijk niet zo veel uit, voor deze context is het belangrijk om te weten wat hij doet. Bitcoin draait op software en deze wordt Bitcoin Core genoemd. Ofja, Bitcoin Core maakt het voor gebruikers, nodes en miners makkelijker om iets met Bitcoin te doen. Vergelijkbaar met hoe Internet Explorer het makkelijker maakt om websites te bezoeken en te bekijken.

Luke Dashjr is een van de programmeurs van Bitcoin Core. Overigens kan iedereen kan lid worden van deze groep programmeurs. Ze hoeven niet eens hun identiteit bekend te maken alvorens zij bijdragen aan de ontwikkeling van Bitcoin Core. Ze krijgen hier niet voor betaald, Bitcoin heeft namelijk geen personeelszaken (en ook geen kantine, directeur… het is niet eens een bedrijf).

In plaats daarvan krijgen veel programmeurs donaties van fondsen of crypto-bedrijven. Luke Dashjr wordt bijgestaan door Hardcore Fund.

The post Bitcoin programmeur verliest 3 miljoen euro aan BTC door hack appeared first on BLOX | Nieuws.