Bitcoin is deze dinsdag gedaald naar $61.654 op de Bitstamp grafiek. Hoe laag kan de koers gaan en wat zeggen de analisten?

Bitcoin dipt door

De correctie van bitcoin is nog niet voorbij met voorlopig $61.654 als laagste punt op de Bitstamp grafiek op moment van schrijven. Analisten struikelen over elkaar om hun mening te geven over de toekomstige koers van BTC. Volgens de populaire analist Mark Cullen is de correctie nog niet voorbij en wordt op korte termijn de $60,000 weerstand opgezocht. Op basis van de Elliott Wave-methode kan de koers naar $59.000 zakken om de zogenaamde Wave C te complementeren.

$59,000 zou het laagste prijsniveau zijn sinds eind februari en ook de grootste daling (20%) sinds de recente top van $73.794. De populaire analist Matthew Hyland kijkt naar de aanstaande weekafsluiting om meer inzicht te krijgen in de huidige terugval. Hyland deelt een grafiek van 10-weken eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (SMA) bij $64,130, een level dat inmiddels verloren is. De weeksluiting van aanstaande zondag is in de ogen van Hyland beslissend voor wat daarne komt.

Coin Days Destroyed

Analist Binh Dang van on-chain platform CryptoQuant deelt inzichten via de on-chainindicator Cumulative Value Days Destroyed (CVDD). Een “coin day” is elke dag dat een munt niet is verplaatst. Bijvoorbeeld, als je 10 munten hebt die 100 dagen niet zijn verplaatst, dan zijn dat 1.000 coin days. Maar zodra de munten zijn verplaatst, zijn de opgebouwde coin days “vernietigd”. In het bovenstaande voorbeeld zijn er dan 1.000 dagen vernietigd.

De CVDD-metric berekent de cumulatieve waarde van alle vernietigde coin days, gedeeld door de leeftijd van de markt in dagen. Het helpt om te meten hoeveel oude munten zijn verplaatst en of hodlers in actie komen of niet. Dan kan een analist bepalen of hodlers de markt bepalen of door kortetermijnbeleggers.  Zodra hodlers de markt bepalen, is dat veelzeggender dan kortetermijnbeleggers die voor de kortetermijnsucces in de markt zitten.

 

Binh verwacht dat er een “black swam” even roet in het eten gooit. In maart 2020, toen het coronavirusalarm afging, en de bitcoin koers even dipte naar $3.200 (!), bleek dit achter een ideaal buy-the-dip-event te zijn geweest. In het ergste scenario, een oplaaiende oorlog in het Midden-Oosten, dipt de koers naar $40.000.

Rekt Capital concludeert dat bitcoin historisch altijd corrigeert in de week voor de halving. Niets nieuws onder de zon tijdens deze cyclus dus.


The post Bitcoin prijs zakt naar $61.654, hoe laag kan de koers gaan? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.