Een nieuwe oorlog kan ertoe leiden dat beleggers juist meer gaan beleggen in alternatieve activa zoals goud en ook bitcoin. Sommige analisten nemen een doomsday rally in de mond, waarover Coindesk bericht.

Bitcoin koers naar $120.000 in doomsday rally?

De huidige internationale strubbelingen in het Midden-Oosten kunnen juist een bitcoin stijging bewerkstelligen. Beleggers kunnen namelijk op zoek zijn naar een hedge asset om zich te beschermen, zo stellen sommige analisten.

Ze beschouwen bitcoin al langer als een mogelijke hedge tegen geopolitieke gebeurtenissen. Het is oorspronkelijk gecreëerd in de nasleep van de financiële crisis van 2008. Volgens deze handelaren is het verhaal van de hedge nog steeds levensvatbaar, ondanks een sterke correlatie met traditionele assets zoals aandelen.

“Bitcoin blijft een potentiële doomsday asset in 2024. De correlatie met goud is recentelijk toegenomen, en beleggers blijven diversifiëren weg van traditionele financiële activa,” zegt Edouard Hindi, de chief investment officer bij Tyr Capital, in een e-mail aan CoinDesk.

“De ETF speelt momenteel een leidende rol in deze Doomsday rally. We verwachten een koers van $120.000 mogelijk is nu de wereldwijde geopolitiek blijft verslechteren en de middenklasse blijft zoeken naar manieren om hun rijkdom te beschermen,” aldus Hindi.

De markt likt echter momenteel haar wonden van het weekend. Bitcoin en andere cryptomunten leverden fors is en verloren met dubbele cijfers. De aanval van Iran op Israel is een van de verklaringen, waardoor de onzekerheid toeneemt. Ook is de instroom in Amerikaanse exchange traded funds (ETF’s) redelijk opgedroogd. Alleen BlackRock blijft driftig inkopen, ziet ook analist Root.

Welke richting gaat de markt op?

Sommige marktwaarnemers zeggen dat de kortetermijn prijsactie van bitcoin het verloop voor de bredere cryptomarkt in de komende weken zal bepalen. Alex Kuptsikevich, een senior marktanalist bij FxPro, schrijft in zijn analyse:  “Dit is een cruciaal moment in het kiezen van de richting van de markt voor de komende weken. Een opleving uit dit gebied zal de verwachting van een vroeg herstel naar de recente hoogtepunten mogelijk maken. Een daling hieronder zou waarschijnlijk een bredere liquidatie van posities veroorzaken.

Volgens James van Straten is er een strijd gaande tussen langetermijn – en kortetermijnhouders van bitcoin. Hij verwacht dat de distributie (verkoop) van langetermijnhouders op zal drogen zodra de prijs onder de $60.000 raakt.


The post “Bitcoin prijs kan naar $120.000 in doomsday rally” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.