Bitcoin heeft twee bullish records te pakken, zo blijkt uit de data van on-chain analysebedrijf Glassnode. Het is namelijk zo dat 40,538 procent van alle Bitcoin die momenteel in omloop zijn al drie jaar of langer op hetzelfde adres staan. Verder staan 29,637 procent van alle Bitcoin al vijf jaar op hetzelfde adres stil.

Waarom is dit bullish voor Bitcoin?

Dit is bullish voor Bitcoin, omdat het laat zien dat er steeds meer investeerders zijn die echt voor de lange termijn voor de digitale munt kiezen. Investeerders die hun Bitcoin al drie jaar op hetzelfde adres geparkeerd hebben, verkochten bijvoorbeeld niet gedurende de volledige bullmarkt van 2020-2021.

Deze mensen stapten in 2020 al in voordat het spektakel begon en waren zelfs op een koers van 69.000 dollar niet overtuigd om te verkopen; en deden dat ook niet op het moment dat FTX implodeerde en de Bitcoin koers naar 15.500 dollar viel.

Wat dat betreft zijn dit investeerders die een gigantisch vertrouwen in de toekomst van Bitcoin tonen. Dat zijn investeerders waar Bitcoin op kan bouwen en die ervoor zorgen dat de vooruitzichten veelbelovend blijven.

Dat maakt de 29,637 procent die al vijf jaar of langer op hetzelfde adres staan nog een tikkeltje bijzonderder.

Bitcoin-toeristen hebben al verkocht

Dat is niet het enige wat bullish is voor Bitcoin, want volgens de analist James van Straten hebben korte-termijn investeerders al verkocht. Zo stuurden zij recent 20.000 Bitcoin met een verlies richting de beurzen, het op drie na hoogste aantal sinds het begin van 2023.

Dat maakt dat de toeristen (of korte-termijn investeerders) rustig het toneel verlaten en alleen de lange-termijn investeerders overblijven.

Alleen investeerders die echt in Bitcoin geloven en de investering begrijpen zijn straks nog over. Dat zijn uiteindelijk de mensen die in het type veranderen dat iedere week of maand een beetje Bitcoin bijkoopt.

The post Bitcoin pakt twee records die zeer bullish zijn appeared first on BLOX | Nieuws.