De bitcoin koers is de afgelopen maand aan een gigantische rally bezig en staat voor deze periode op een plus van ruim 30 procent. Voor de populaire analist Dylan LeClair is dat reden genoeg om de prestaties van bitcoin eens naast die van goud en de Amerikaanse S&P 500 (de belangrijkste aandelenindex van het land) te leggen.

Hieruit blijkt dat bitcoin momenteel VEEL beter presteert dan goud en de S&P 500.

Bitcoin gaat als een raket

Om de vergelijking zo eerlijk mogelijk te maken neemt Dylan LeClair de all-time high van bitcoin van 69.000 dollar als beginpunt. Als je vanaf dat moment dagelijks voor 10 dollar bitcoin, goud en de S&P 500 kocht, dan zou bitcoin verreweg je best presterende asset zijn.

Vanaf dat moment gemeten staan de investeringen in bitcoin namelijk op een plus van 40 procent, terwijl goud en de S&P 500 het allebei met ongeveer 5 procent moeten doen.

Ook vanaf een ander hoogtepunt van bitcoin gemeten, de koers van 64.000 dollar die het in april 2021 bereikte, doet de digitale munt het nog veel beter dan alle andere assets.

Bitcoin staat vanaf dat moment gemeten op een plus van 27 procent, terwijl de Nasdaq (13 procent), goud (6 procent), S&P 500 (4 procent) en staatsobligaties (-17 procent) het stuk voor stuk minder doen.

Wat dat betreft bewijst bitcoin zich in 2023 wederom als de grote koning van de markt.

Waarom presteert bitcoin zo goed?

Bitcoin presteert op dit moment vooral goed vanwege het enthousiasme over de potentiële komst van een Spot Bitcoin ETF naar de Verenigde Staten van Amerika. Na de aanvraag van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, is het sentiment rondom bitcoin compleet omgeslagen en extreem positief geworden.

Ook de schuldpositie van de Amerikaanse overheid lijkt een rol te spelen in de opkomst van bitcoin, maar ook die van andere assets met een natuurlijke schaarste.

Steeds meer investeerders maken zich (terecht) zorgen over de ogenschijnlijk onhoudbare schuldpositie van de Amerikaanse overheid; die ze zal dwingen om steeds meer geld te creëren om de boel draaiende te houden.

Die schuldcreatie zal natuurlijk negatief zijn voor de koopkracht van de Amerikaanse dollar en investeerders dwingen om op zoek te gaan naar andere vormen van schaarste om hun vermogen te beschermen.

Bitcoin lijkt daar een geschikte kandidaat voor.


The post Bitcoin overklast goud en de Amerikaanse S&P 500 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.