Bitcoin doet het in 2023 fantastisch en staat vanaf 1 januari gemeten op een riante plus van 110 procent. Daarmee presteert de grootste digitale munt significant beter dan de S&P 500, die vanaf het begin van 2023 een stijging van iets minder dan 14 procent mag opschrijven, terwijl ook goud het met 8,84 procent significant minder doet dan Bitcoin.

Dat neemt niet weg dat de stijgingen van zowel goud als de S&P 500 fantastisch zijn, maar ze komen simpelweg niet in de buurt van Bitcoin, het digitale goud.

Inhaalslag van de Amerikaanse aandelenmarkt

De Amerikaanse aandelenmarkt is wel met een kleine inhaalslag bezig ten opzichte van Bitcoin. Zo wist het afgelopen week in slechts vier dagen een stijging van ruim 6 procent op de borden te zetten.

Terwijl Bitcoin en Ethereum wat afkoelen na de gigantische stijgingen van de afgelopen periode, lijkt de aandelenmarkt nu aan een inhaalslag te beginnen.

De recente opleving van de Amerikaanse S&P 500, de belangrijkste aandelenindex van het land, kan weleens het gevolg zijn van de afgelopen Federal Open Market Committee (FOMC) vergadering, ook wel bekend als de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank.

Afgelopen woensdag koos de Amerikaanse centrale bank wederom voor een rentepauze (geen verhoging dus), waardoor de markt nu speculeert over het mogelijke einde van de campagne van renteverhogingen.

De euforie keert terug

Op dit moment keert dus langzaam de euforie terug in de markt, die er voor Bitcoin (en in mindere mate voor de rest van crypto) alweer een beetje was dankzij de speculatie over de komst van de Spot Bitcoin ETF in Amerika.

Dat felbegeerde beleggingsproduct lijkt met de dag dichterbij te komen in de Verenigde Staten. Nu begint het macro-economische plaatje (op het eerste gezicht) dus ook weer wat positiever te worden, nu we het einde hebben bereikt van de rentecampagne van de Amerikaanse centrale bank.

De enige vraag die nu nog overblijft is of de Amerikaanse economie solide genoeg is om een recessie te voorkomen. Dat zou in theorie namelijk nog roet in het eten kunnen gooien.

Als er namelijk een recessie begint, dan betekent dat een flinke stijging van de werkloosheid en meestal zien we op dit momenten dat mensen hun risico-assets verkopen en kiezen voor meer financiële veiligheid.

The post Bitcoin overklast goud en Amerikaanse aandelenmarkt appeared first on BLOX | Nieuws.