Bitcoin Ordinals bedrijf Ord.io heeft 2 miljoen dollar aan financiering opgehaald. Investeerders zijn onder meer Bitcoin Frontier Fund en Sora Ventures.

Bitcoin Ordinals bedrijf haalt geld op

Ook een hele rij andere investeerders doen mee: Eden Block, Arca, Longhash Ventures, Daxos Capital, Portal Ventures, UTXO Management, Rubik Ventures, VitalTao Capital, Antalpha Ventures, Kommune Fund, Edessa Capital, PetRock Capital, PG Capital, Shake and Bake Productions, Re7 Capital, en Balaji Fund, samen met angel investeerders.

Het platform stelt gebruikers in staat om te zoeken, te bladeren en interacteren met Ordinals-inscripties op de bitcoin blockchain. Ze gaan het kapitaal gebruiken om hun ondersteuning uit te breiden voor het aanstaande Runes-protocol, een nieuwe fungibele tokenstandaard voor bitcoin waarvan de lancering bij de halvering gepland is.

“We kunnen nu niet alleen onze bestaande functies versterken, maar ook nieuwe diensten en financiële hulpmiddelen introduceren die naadloos integreren in ons kernproduct,” zegt de pseudonieme mede-oprichter van Ord.io, Leonidas, in een verklaring gedeeld met The Block.

Bovendien gaat het bedrijf meer ontwikkelaars aannemen. “We hebben nu meer dan 150.000 maandelijks actieve gebruikers en zijn zo snel gegroeid dat mede-oprichter Zach (Meyer) en ik nauwelijks kunnen bijbenen. De kans om gedecentraliseerde financiën naar bitcoin te brengen is enorm. Er is gewoon zoveel werk te doen,” zegt Leonidas verder.

Wat zijn Ordinals?

Het Bitcoin Ordinals-protocol, gelanceerd in januari 2023 door Casey Rodarmor, biedt een manier om digitale inhoud op te slaan en te verhandelen op bitcoin. Door satoshi’s, de kleinste eenheden van bitcoin, te gebruiken, kunnen gebruikers NFT’s, BRC-20’s (fungibele tokens vergelijkbaar met Ethereum’s ERC-20’s) en andere willekeurige gegevens direct op de bitcoinblockchain graveren. Zo is elk stukje een uniek verhandelbaar bezit.

Gelanceerd in maart 2023, heeft Ord.io verschillende initiatieven in het Ordinals-ecosysteem geïntroduceerd: “Startibutes” is een standaard voor het indexeren van categorieën van zeldzame sats; Met “Social Inscriptions” kunnen gebruikers interacteren met inscripties via profielen, upvotes en antwoorden. En dan is er “Inscription Number Immutability”, waarbij inscriptienummers als permanente identifiers zijn omarmd.

“Na te hebben toegekeken hoe het Ordinals-ecosysteem uit niets is gegroeid, voelen we een diepe verantwoordelijkheid om leidend te blijven.” zegt Leonidas. “We kunnen niet gewoon Ethereum of Solana naar Bitcoin kopiëren. Dat zou zo’n teleurstellend zijn. In plaats daarvan moeten we de waarden van legendarische bitcoiners zoals Satoshi Nakamoto, Hal Finney en Casey Rodarmor omarmen om iets veel beters te creëren.”

Wat zijn Runes?

“Bitcoin Runes” verwijst naar een nieuwe standaard voor fungibele tokens (vergelijkbaar met munten die onderling vervangbaar zijn) die speciaal voor de Bitcoin blockchain is ontwikkeld. Deze standaard is gecreëerd door Casey Rodarmor, die ook het Bitcoin Ordinals-protocol heeft ontwikkeld. Het concept van Runes is bedoeld om binnen de bitcoin omgeving een meer efficiënte en schaalbare manier te bieden om fungibele tokens te gebruiken. Zoals dat nu ook gebeurt op andere blockchains zoals Ethereum en Solana.


The post Bitcoin Ordinals bedrijf Ord.io haalt $2 miljoen op voor Runes appeared first on Bitcoinmagazine.nl.