Lange termijn investeerders in Bitcoin, die we binnen de industrie ook wel “holders” noemen, verkochten volgens IntoTheBlock 200.000 BTC sinds het begin van 2024. Dat is overigens niet meteen iets om je zorgen over te maken, omdat we dit vaker zien tijdens bullmarkten.

Investeerders die hun Bitcoin tegen veel lagere koersen inkochten, verkopen een deel van hun aankopen om wat winsten te realiseren.

Zorgelijke situatie voor Bitcoin?

“Gedurende de laatste bullmarkt verkochten lange termijn investeerders ongeveer 15 procent van hun Bitcoin. De huidige daling omvat rond de 1,5 procent van hun portfolio”, aldus IntoTheBlock.

De populaire analist Ali Martinez moet een beetje lachen om de grafieken van IntoTheBlock. “Man, die lange termijn investeerders hebben letterlijk op de bodem verkocht en vervolgens op de top weer ingekocht”, aldus een schaterlachende Martinez.

Als je zo naar de grafiek van Martinez kijkt, dan lijkt het inderdaad vreemd dat zogenaamde gelouterde investeerders op deze manier handelen. Vooral het koopmoment is vreemd.

Investeerders die op een bearmarkt rekenen zouden niet zo snel weer inkopen. Zeker niet als ze in aanloop naar de bullmarkt zo vroeg verkocht hebben.

Coinbase verliest langzaam al zijn Bitcoin

Ondertussen is ook bekend geworden dat whales gigantische hoeveelheden Bitcoin bij Coinbase weghalen. De afgelopen weken zouden de grootste investeerders van de markt voor meer dan 1 miljard dollar aan Bitcoin weggehaald hebben bij Coinbase.

Daarmee is er 18.000 Bitcoin verdwenen uit de wallets van het Amerikaanse beursplatform. In theorie zorgt dit ervoor dat er steeds minder Bitcoin beschikbaar zijn bij de beurzen, wat natuurlijk bullish is voor de Bitcoin koers.

Het is niet duidelijk of hier ook het koopgedrag van de Spot Bitcoin ETFs inzit. Coinbase is immers de partij die verantwoordelijk is voor het beheer van de Bitcoin van de Spot Bitcoin ETFs. Zo is het goed mogelijk dat een deel van de ETF-aankopen van het beursplatform van Coinbase worden gekocht.

The post Bitcoin onder druk: ‘Lange termijn holders verkochten 200.000 BTC in 2024’ appeared first on BLOX | Nieuws.