De bitcoin koers schoot gisteren boven de 37.500 dollar uit, maar inmiddels zijn we weer een klein beetje teruggevallen. Ondanks dat zijn de bulls volgens Aayush Jindal van NewsBTC nog niet klaar met hun feestje. Op het moment van schrijven klokt de bitcoin koers binnen op 36.700 dollar en moeten we ons volgens deze analist klaarmaken voor een nieuwe opwaartse koersbeweging.

Wat kunnen we verwachten voor de bitcoin koers?

Bitcoin koers blijft sterk

De oude weerstandszone voor de bitcoin koers van 36.500 dollar lijkt inmiddels omgetoverd tot een steunpunt in de grafiek. Nadat de bitcoin koers gisteren een hoogtepunt vormde rond het niveau van 37.971 dollar is de digitale munt een klein beetje teruggevallen.

Dat heeft mogelijk ook te maken met het nieuws over de Spot Ethereum ETF van BlackRock, waar het in de nacht van donderdag op vrijdag een aanvraag voor indiende.

Zodoende lijkt er wat kapitaal vanuit bitcoin richting ethereum te stromen. Als we Jindal mogen geloven hoeven we ons echter geen zorgen te maken over de bitcoin koers.

Bitcoin handelt nog altijd boven de belangrijke koers van 36.200 dollar en ook boven het 100-uurs gemiddelde. Verder lijkt er zich een grote bullish-trendlijn (blauwe lijn) te vormen met een steunpunt rond het niveau van 36.200 dollar op de uurgrafiek van bitcoin.

Waar moeten we op letten voor bitcoin?

De volgende belangrijke weerstand voor bitcoin lijkt volgens Jindal rond het niveau van 37.300 dollar te liggen. Als de bulls definitief boven die koers uit weten te breken, dan kunnen er nog weleens meer mooie dingen gebeuren voor bitcoin; zo voorspelt Jindal op basis van zijn technische analyse.

Als het niet lukt om weer boven de 37.000 dollar uit te komen, dan moeten we wellicht wat omlaag kijken als het om de bitcoin koers gaat. De eerste belangrijke steun vinden we dan op het niveau van 36.500 dollar, waar bitcoin nu een paar honderd dollar boven zweeft.

Als dat niveau wordt verloren en ook de 36.200 dollar van de borden verdwijnt, dan moeten we volgens Jindal de koers van 35.500 dollar in de gaten houden. Op de uurgrafiek lijkt de Moving Average Convergence Divergence (MACD), een momentum-indicator uit de technische analyse, in ieder geval weer wat bullish momentum op te pakken.

Dat is een positief signaal voor de bitcoin koers.


The post Bitcoin neemt een pauze, maar de bulls lijken nog niet klaar appeared first on Bitcoinmagazine.nl.