De Bitcoin Halving van 2024 is voltooid, dus is het de hoogste tijd voor een nieuwe Bitcoin Update. Momenteel beweegt de bitcoin koers zich rond de $64.000, en opmerkelijk genoeg hebben we tijdens de halving weinig prijsactie gezien. Historisch gezien lijkt het dat de halving op de middellange termijn een zeer positief effect heeft op de prijs, en hier twijfelen ook wij geen seconde aan.

Op korte termijn staan we echter wel voor enkele uitdagingen die we moeten overwinnen om de blik omhoog te kunnen richten. Zullen we eerst een daling naar $50.000 zien, of beginnen we vanaf dit punt met de jacht op nieuwe hoogtepunten?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

We beginnen onze update met een analyse van de daggrafiek, omdat dit hogere tijdsbestek een duidelijk beeld geeft van het algemene marktbeeld. Wat zien we als we naar dit grotere geheel kijken?

Er zijn enkele belangrijke punten om te benoemen. Ten eerste bevindt de prijs zich in een range die ruwweg varieert tussen de $60.000 en $72.000. De laatste ongeveer vier weken schommelt de prijs binnen deze brede range van zo’n 20%. Zowel de boven- als de ondergrens van deze range zijn inmiddels meerdere keren getest.

Zolang we niet onder deze range zakken, zou je kunnen verwachten dat we, net als de vorige keer, op zijn minst naar het midden van de range op $66.250 bewegen, en mogelijk zelfs naar de bovenkant. Een uitbraak uit deze prijsrange zou betekenen dat de jacht op nieuwe recordhoogtes weer geopend is. Toch blijft het de vraag of we op hele korte termijn het midden of zelfs de bovenkant van de range zullen bereiken. Op de lagere tijdsbestekken zijn er namelijk ontwikkelingen die dit kunnen bemoeilijken. Hierover zullen we later meer details geven.

Mocht er een neerwaartse uitbraak plaatsvinden, dan zijn de 200 MA’s en het supportgebied net boven de $50.000 de prijsniveaus die onze aandacht trekken. Deze bevinden zich ongeveer 19% onder het steungebied van $60.000.

We stellen niet dat dit scenario zich per se zal voordoen, maar zolang de trend op de lage tijdsbestekken bearish blijft, moeten we op zijn minst rekening houden met een dergelijk bearish scenario.

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

Zoals eerder besproken in onze updates, is de trend op dit tijdsbestek een week geleden bearish omgeslagen. We hebben een duidelijk teken van zwakte waargenomen dat niet genegeerd kan worden. Dit hebben we opgemerkt:

  • Voor het eerst sinds januari 2024 handelen we onder de 200 Moving Averages (MA’s), zie gele box aan de linkerkant.
  • De eerder bullish marktstructuur is bearish doorbroken door een lower low, gemarkeerd door de rode stippellijn.

Dit betekent dat wij, als trend traders, ervan uitgaan dat we nu te maken hebben met een (tijdelijke) neerwaartse trend. Hierbij sluiten we een verdere daling richting $50.000, zoals besproken in de daggrafiek, niet uit. Op vragen hoe lang deze tijdelijke trend zal duren of hoe ver de koers zal dalen, heeft niemand, dus ook wij niet, het antwoord.

Voor ons betekent dit dat er momenteel weinig te halen valt in de huidige marktsituatie. We richten ons vooral op het beschermen van de winsten die in de afgelopen periode zijn behaald. Het teruggeven van onze winsten aan de markt is geen optie voor ons!

Betekent dit dramatisch het einde van de bullmarkt? Nee! We willen alleen aangeven dat we, net als aan het begin van dit jaar, mogelijk enkele weken te maken krijgen met een neerwaartse trend die de koers met 10% tot 20% zou kunnen verlagen.

Echter, zodra de eerste tekenen van kracht zichtbaar worden, staan we klaar om onze bearish verwachtingen positief bij te stellen, met alle liefde. Hiervoor moeten we echter eerst de 200 MA’s terugwinnen en een bullish marktstructuur zien te ontwikkelen met higher lows en higher highs. Zonder deze veranderingen kunnen we simpelweg geen nieuwe hoogtepunten bereiken. Ter verduidelijking; het terugwinnen van de MA’s zal hoe dan ook eerst moeten gebeuren voordat we een nieuw hoogtepunt kunnen gaan neerzetten.

Dus zodra we een teken van kracht zien, zijn we meer dan bereid onze verwachtingen en focus weer te verschuiven naar nieuwe hoogtepunten voor Bitcoin!

Bitcoin (BTC) 1 uursgrafiek

Als we nog verder inzoomen op de 1 uurgrafiek, valt op dat we momenteel weerstand ondervinden van de 200 MA’s op dit lage tijdsbestek. Het doorbreken van de MA’s op dit tijdsbestek zou zeer waarschijnlijk leiden tot een verdere stijging richting de MA’s op de 4-uursgrafiek. Hierbij kijken we gespannen uit naar hoe de koers zich dan zal gedragen.

Als de koers echter wordt afgewezen door deze MA’s, is er een grote kans dat we terugkeren naar het belangrijke steungebied rond $60.000. Ook dan zal het spannend zijn om te observeren hoe de koers op deze situatie reageert.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

 


The post Bitcoin na Halving rond $64K – Uitdagingen en Kansen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.