De Bitcoin koers moet volgens Bloomberg-analist Mike McGlone naar 30.000 dollar stijgen voordat een nieuwe bullrun kan starten. “De Bitcoin koers van 30.000 dollar kan weleens de nieuwe 12.000 dollar zijn”, zo schrijft McGlone in een post op Twitter (of X). Die koers van 12.000 dollar was in 2020 nodig voor Bitcoin om de bullrun van dat jaar een slinger te geven.

De olifant in de kamer voor Bitcoin

De grote olifant in de kamer voor Bitcoin blijft volgens McGlone echter de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve). Die hebben de afgelopen 17 maanden de duimschroeven behoorlijk aangedraaid met hun renteverhogingen om de inflatie te temmen.

Inmiddels is de inflatie redelijk gedaald, maar volgens de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank is het einde nog niet in zicht. De inflatie is nog altijd te hoog, waardoor we waarschijnlijk nog langer geplaagd worden door de hogere rentes.

Dat zou kunnen betekenen dat Bitcoin nog wat langer een lastige periode te wachten staat. We zien nu immers dat de renteverhogingen ervoor zorgen dat de bulls er maar niet in slagen om de koers weer boven de 30.000 dollar te krijgen.

Ondanks al het goede nieuws, ook van afgelopen week in de vorm van de overwinning van Grayscale in de rechtszaak op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), lukt het maar niet om het bullish momentum te herpakken.

Tijd voor een Spot Bitcoin ETF

Het belangrijkste voor Bitcoin op dit moment is volgens McGlone de goedkeuring van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF. Dat zou een soort “sticker van goedkeuring” op Bitcoin plakken van de Amerikaanse overheid. Investeerders weten dan dat Bitcoin niet zomaar van het financiële wereldtoneel zal verdwijnen.

Wat dat betreft moet de blik voor Bitcoin-investeerders echt nog even op de toekomst, want momenteel ziet het klimaat voor de digitale munt er wat minder uit.

Door de renteverhogingen van onder andere de Amerikaanse centrale bank dreigt nog altijd een recessie en dat is meestal slecht nieuws voor risico-assets (waar Bitcoin ook onder valt).

Dat is waarschijnlijk ook de reden dat we de Bitcoin koers op dit moment zo zien ploeteren. Er zijn echt fundamentele doorbraken nodig (Spot Bitcoin ETF of de halving van april 2024) om het momentum weer de goede kant op te krijgen.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post ‘Bitcoin moet naar 30.000 dollar om volgende bullmarkt te starten’ appeared first on BLOX | Nieuws.