De mining moeilijkheidsgraad van Bitcoin is gestegen naar een recordhoogte van 86,4 biljoen. Dat komt neer op een stijging van bijna 4% slechts enkele dagen voor de halving op zaterdag 20 april aanstaande.

Bitcoin halving

De moeilijkheidsgraad in bitcoin mining is een maatstaf hoe moeilijk het is voor miners om een nieuw blok aan de bitcoin blockchain toe te voegen. Elke 2.016 blokken, ongeveer elke twee weken, volgt er een aanpassing van deze moeilijkheidsgraad. De aanpassing is ingebouwd om ervoor te zorgen dat het circa tien minuten duurt om een blok te minen.

Dat deze blijft stijgen, is een signaal dat de rat race van miningbedrijven volop gaande is. Miners zijn bedrijven die rekenkracht leveren aan het bitcoinnetwerk voor het beveiligen van het netwerk en het verifiëren van transacties. Dus ondanks de bitcoin halving, waarbij de beloning per blok voor de miners door de helft gaat, blijven miners flink investeren in rekenkracht. Door deze continue investeringen in mining, heeft dat een positieve weerslag op de marktwaarde van bitcoin. Dit weekend was er sprake van een flinke prijsdip, maar de prijs krabbelt weer op boven de $66.000.

Prijsvoorspellingen

Marktvolgers zoals Robert Kiyosaki, auteur van “Rich Dad, Poor Dad,” blijven optimistisch over de toekomstige prijs. Hij gelooft zelfs dat bitcoin kan stijgen tot $2,3 miljoen per munt. Daarin heeft hij ook een eigen belang, want Kiyosaki is zelf houder van vele bitcoins.

 


The post Bitcoin Mining Moeilijkheidsgraad Bereikt Nieuw Hoogtepunt Voorafgaand aan Halving appeared first on Bitcoinmagazine.nl.