Amerikaans congreslid Tom Emmer heeft onlangs zijn ongenoegen geuit over de beslissing van het Office of Management and Budget (OMB) om de aanvraag van de Energy Information Administration (EIA) goed te keuren om data te verzamelen over Bitcoin (BTC) mijnbouwbedrijven. Hij benadrukte de vrijheid van Bitcoin en mijnwerkers om het netwerk te beschermen en bekritiseerde de acties van de OMB. 

Kritiek op OMB’s beslissing

Op 24 januari keurde het OMB de aanvraag van de EIA goed om Bitcoin-miners te onderwerpen aan een “nieuw, verplicht regime voor het verzamelen van informatie”. Congreslid Emmer bekritiseerde deze stap en benadrukte dat Bitcoin-miners geen bedreiging vormen voor de openbare veiligheid en dat het gebruik van energiebronnen door de EIA alleen gerechtvaardigd zou zijn als er daadwerkelijk sprake is van een dreiging.

Pleidooi voor Bitcoin

Congreslid Emmer verdedigde de rol van Bitcoin-miners bij het beveiligen van het hele netwerk en benadrukte dat Bitcoin de Amerikaanse waarden belichaamt. Hij betoogde dat technologiebeleid politiek neutraal moet zijn en dat Bitcoin-miners simpelweg computers zijn die elektriciteit gebruiken om transacties op de blockchain te valideren en af te wikkelen, waarbij een groot deel van de elektriciteit afkomstig is van duurzame bronnen.

Oproep tot uitbreiding en meer transparantie

Het congreslid eiste meer transparantie van de EIA en verzocht om verklaringen over waarom normale goedkeuringsprocedures niet werden gevolgd tussen het OMB en de EIA. Hij vroeg om verduidelijking over de criteria die zijn gebruikt om de mate van urgentie te bepalen die heeft geleid tot de status quo. Daarnaast wil hij weten of deze procedure eerder is toegepast en hoe de EIA van plan is de verzamelde gegevens te beschermen.

The post Bitcoin mining is geen bedreiging voor openbare veiligheid, aldus Congreslid Emmer  appeared first on BLOX | Nieuws.