In de week van de Bitcoin halving heeft zich nu al een belangrijk moment in de geschiedenis voorgedaan. Een vroege Bitcoin miner heeft na 14 jaar zijn 50 bitcoins verplaatst, wat nu meer dan $3 miljoen waard is. Deze zeldzame gebeurtenis sluit aan bij enkele andere transacties waarbij bitcoins uit de begindagen van de munt werden verplaatst, dit gebeurde eerder in 2023. Waarom is deze whale nu actief geworden en om hoeveel bitcoin gaat het precies?

Oude Bitcoins in beweging

Een van de eerste miners heeft vandaag 50 bitcoins (BTC) verplaatst nadat deze 14 jaar lang onaangeroerd waren gebleven. Deze bitcoins zijn nu meer dan $3 miljoen waard en zijn in de vroege ochtenduren in Azië naar twee verschillende wallets verplaatst. Een deel van deze transacties kwam uiteindelijk terecht op de cryptobeurs Coinbase (COIN), volgens analyses van Lookonchain.

Het tijdperk van Satoshi

Deze transactie betreft bitcoins die als beloning werden verkregen in april 2010, enkele maanden nadat het Bitcoin-netwerk voor het eerst actief werd. In die tijd was de waarde van een bitcoin slechts enkele dollars. Deze periode staat bekend als het ‘Satoshi-tijdperk’, vernoemd naar de pseudonieme maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, die actief was op online forums van eind 2009 tot 2011.

Zeldzame beweging

Sinds het begin van 2023 zijn verschillende Bitcoin-adressen uit die tijd weer actief geworden. In juli verplaatste een portefeuille die 11 jaar lang inactief was geweest $30 miljoen aan activa naar ander adres, terwijl in augustus een ander adres 1.005 BTC naar een nieuw adres stuurde. In december werden meer dan 1.000 bitcoins van een vroege mijnwerker verplaatst naar handelsplatforms en bewaaroplossingen na een inactieve periode van 13 jaar.

Deze week heeft BLOX extra aandacht besteed aan de Bitcoin halving. Voor wie meer informatie zoekt over dit onderwerp, staat onze speciale pagina klaar om te verkennen. Bij BLOX vind je alle relevante nieuwsupdates en aanvullende informatie over de Bitcoin halvering. Blijf op de hoogte en ontdek meer op onze pagina.

The post Bitcoin miner uit Satoshi tijdperk is weer actief, waarom? appeared first on BLOX | Nieuws.