Cipher Mining, een beursgenoteerd Bitcoin-mijnbedrijf, heeft een opvallende stap gezet in de uitbreiding van hun operaties. De firma kondigde op 18 december aan dat ze 37.396 Antminer T21 miners van Bitmain, de Chinese reus in crypto-mijnbouw, zullen kopen. Deze aankoop is onderdeel van een nieuwe overeenkomst en vertegenwoordigt een significante uitbreiding voor Cipher.

Tyler Page, de CEO van Cipher, licht tegenover Cointelegraph toe dat deze aankoop het bedrijf in staat stelt om hun eerste 135 megawatt (MW) te bouwen op hun recent verworven Black Pearl-site. Bovendien heeft Cipher de optie veiliggesteld om in 2024 nog eens 45.706 miners te verwerven, wat een toevoeging van 8.7 exahashes per seconde (EH/s) aan hun zelfmijn-capaciteit betekent.

De nieuwe apparatuur, die naar verwachting tegen de eerste helft van 2025 een zelfmijn-capaciteit van 7.1 EH/s zal leveren, stelt Cipher in staat de prijs voor mijnbouwrigs vast te zetten tegen een “zeer aantrekkelijke” prijs van $14 per terahash (TH). Page benadrukt dat deze investering een teken is van het vertrouwen van Cipher in een aankomende bullmarkt voor Bitcoin.

Cipher, gevestigd in de Verenigde Staten, ging in 2021 naar de beurs na een fusieovereenkomst van $2 miljard met het aan de Nasdaq genoteerde Good Works Acquisition Corp. Het bedrijf is een dochteronderneming van Bitfury, een cryptocurrency-mijnbouwbedrijf dat naar verluidt tegen maart 2021 ten minste 600.000 BTC had gemijnd, wat bijna 3% is van alle Bitcoin die ooit gemijnd zal worden.

In november 2023 tekende Cipher een overeenkomst voor de aankoop van een nieuwe locatie in Texas voor $7 miljoen, betaald in nieuw uitgegeven gewone aandelen. Deze site wordt naar verwachting operationeel in 2025 en kan een capaciteit tot 300 megawatt bereiken.


The post Bitcoin Miner koopt voor bijna $100 miljoen aan nieuwe hardware appeared first on Bitcoinmagazine.nl.