Bitcoin is het jaar 2023 fantastisch begonnen met een koersstijging van ruim 35 procent. Daarmee is er natuurlijk nog geen sprake van een nieuwe bullmarkt, want met de huidige koers van 22.800 dollar zitten we daar nog ver vandaan. Het enthousiasme over Bitcoin keert duidelijk wel terug in de markt, zo bleek uit een hele bijzondere reclame-uiting in Berlijn.

De Berliner Fernsehturm toren

Op 21 januari werd in Berlijn namelijk gigantisch groot het Bitcoin-logo op de Berliner Fernsehturm toren geprojecteerd. Het grappige is dat het tot nog toe onbekend is wie of wat er precies achter de actie zit. Er is nog geen individu, groep of bedrijf die de actie heeft opgeëist. Alleen een Twitter-gebruiker met de naam Tilo Neumann promoot de campagne op het platform van Elon Musk.

Veel zal het niet doen voor Bitcoin, maar we kunnen Neumann niet ontzeggen dat het logo er tof uitziet op de toren in de regen. “Berlijn is zeker niet rijk, dat is waarschijnlijk waar. Ondanks dat willen ‘we’ de aandacht vestigen op Bitcoin. Het gaat immers om onze financiële toekomst. Sommige mensen kiezen ervoor om op straat te zitten, maar ‘wij’ pakken het anders aan”, aldus Neumann.

Naar wie Neumann precies verwijst met het woordje “wij” is op dit moment onduidelijk. Mogelijk gaat het om een groep actieve Bitcoiners waar Neumann mee omgaat in Duitsland. Overigens was dit niet de eerste poging van Neumann en zijn kompanen om het Bitcoin-logo op de toren te projecteren. De eerste keer ging het echter helemaal mis.

Gefaalde eerste poging

Met de eerste poging waren de projectoren helaas niet goed genoeg om het logo op de toren te krijgen. Nu is het dus wel gelukt, maar wat hier precies het doel van is laat zich raden. Het is leuk om het logo op deze manier op een groot bouwwerk te projecteren, maar uiteindelijk wint Bitcoin hier natuurlijk niets mee. Sterker nog, het kan bij sommige mensen zelfs wat afkeer oproepen. Er bestaat een kans dat de ‘gewone man’ Bitcoin door dit soort acties juist ziet als een valuta voor alternatievelingen.

Neumann zelf geeft aan dat de actie vooral met de geschiedenis van Berlijn te maken heeft. Daarin verwijst hij direct naar de Berlijnse muur, die lange tijd Oost- en West-Berlijn van elkaar afscheidde. Waar Berlijn volgens Neumann staat voor “eindeloos lijden”, staat Bitcoin juist voor “hope op een eerlijke en vrije wereld.”

Bitcoin advertenties in Hong Kong

De actie in Berlijn doet een beetje denken aan een voorval uit september 2020. Destijds vonden Bitcoiners het een goed idee om een tramhalte voor het hoofdkwartier van HSBC Hong Kong te beplakken met Bitcoin-stickers. HSBC is een gigantische investeringsbank en dat zijn instituten waar de gemiddelde Bitcoiner niet heel vrolijk van wordt.

Het onderwerp van deze campagne was “be your own bank” (wees je eigen bank), wat met Bitcoin in principe mogelijk is. Dat kan uiteraard alleen als je de kennis hebt om een eigen wallet te beheren. Voor de meeste mensen is het, zeker in het begin, veiliger om voor een betrouwbaar beursplatform te kiezen.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Bitcoin-logo geprojecteerd op 368 meter hoge toren in Berlijn appeared first on BLOX | Nieuws.