Er is een klassiek getouwtrek gaande tussen bitcoin kopers en verkopers in de orderboeken, zo meldt Cointelegraph in een analyse. Weet bitcoin boven de $63.000 te blijven? Een opleving zo vlak voor de halving is wel dringend nodig.

Bitcoin liquiditeit

Uit data van analysebedrijf CoinGlass blijkt dat zich veel koopvolume heeft verzameld rond de $60.000 op deze woensdag. Eerder deze week en afgelopen weekend zijn er voor honderden miljoenen dollars aan longposities geliquideerd. Handelaren zagen hun geld in rook opgaan omdat ze dachten dat bitcoin verder zou stijgen. De bulls hebben tot nu toe de support bij $61.000, maar de prjs blijft stokken bij $63.000. De vraag is of het herstel zich doorzet richting de $70.000 en erboven.

Volgens Keith Alan, medeoprichter van Material Indicators, is dit uiteindelijk “zuiverend” voor een markt die een opwaartse sprong nodig heeft. Zodra de biedingen zich opstapelen rond de $61.000 – $63.000 levels, gaat dat meestal vooraf een nieuwe run naar boven. Hij zegt onder meer: “Wat we uiteindelijk willen zien, is meer koopvolume, zodat de koers een betere kans heeft om door de weerstandslevels heen te breken.”

 

Volgens CoinGlass zitten de grootste concentraties van biedingen, die in de 24 uur tot het moment van schrijven zijn verschenen, op $61.200, $62.200 en $62.800.

Bitcoin-financieringspercentage

Het financieringspercentage is een mechanisme dat de prijs van het derivatencontract helpt af te stemmen op de onderliggende spotprijs van Bitcoin. Het financieringspercentage kan een indicator zijn van het marktsentiment. Een hoog positief financieringspercentage kan wijzen op een overwegend bullish sentiment (veel handelaren gaan long), terwijl een negatief financieringspercentage kan aangeven dat meer handelaren bearish zijn (short gaan).

Er was zelfs sprake van negatieve financieringspercentages voor het eerst sinds oktober 2023. Dat betekent dat de houders van shorts de houders van longs betalen.  “Als je naar de financieringspercentages heatmap van de afgelopen 6 maanden kijkt, kun je zien hoe maart over het algemeen erg oververhit was in vergelijking met de rest,” aldus de populaire handelaar Daan Crypto Trades op X.

Handelssuite Decentrader merkt op dat de periode van negatieve financiering, hoewel van korte duur, indicatief is voor een algehele afkoeling van de markt. “De financieringspercentages zijn weer positief, maar het was een teken dat de uitbundigheid van derivatenhandel afneemt,” concludeert het collectief op X.

 


The post Bitcoin kopers verzamelen zich rond $60.000 nu de koers weer stijgt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.