De bitcoin prijs is de afgelopen 24 uur weer boven de $66.000 geveerd na de flinke weekenddip naar ~$61.300. Wat zeggen de analisten?

Bitcoin en crypto herstelt

De cryptomunten laten maandag een kleine opleving door na de weekenddip, veroorzaakt door oplopende spanningen in het Midden-Oosten. Op moment van schrijven staat bitcoin weer boven de $66.000, bijna $5.000 hoger dan op het laagste punt afgelopen weekend. Ook top 20 cryptovaluta laten herstel zien. De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt is met ruim 4% gestegen het afgelopen etmaal.

Onder de top 10 cryptocurrency’s leidt Solana (SOL) met een stijging van 7,9%, op de voet gevolgd door Ethereum (ETH), de op één na grootste cryptocurrency, met een stijging van 7,2%, en Toncoin (TON), met een stijging van 6,8% op moment van schrijven.

De val van de cryptomarkt in het weekend vond plaats te midden van bredere marktontwrichtingen, toen de spanningen in het Midden-Oosten tussen Iran en Israël escaleerden. Beleggers vluchtten naar veilige activa zoals goud, terwijl meer volatiele activa zoals crypto daalden.

De spotprijs van goud piekte op een jaarlijks hoogtepunt van $2.443 per ounce op vrijdag, volgens gegevens van Yahoo! Finance. De aanval van Iran op Israël vond plaats op 13 april, waarbij bijna alle 300 drones en raketten die door Iran zijn gelanceerd, maar zijn onderschept door het Israëlische leger.

Na de aanvallen lijkt de bredere markt de angst voor een bredere escalatie van zich afgeschud te hebben. Dat komt omdat Iran de kwestie als “afgehandeld” beschouwt en de Amerikaanse president Joe Biden Israël aanspoort tot terughoudendheid. De olieprijzen daalden maandag nadat ze vrijdag hun hoogste niveau sinds oktober hadden bereikt in afwachting van de Iraanse aanval.

Positief voor bitcoin is dat Hong Kong zijn goedkeuring heeft gegeven voor de komst van bitcoin en ethereum exchange traded funds (ETF’s).

“Raketfase begint weer”

Wat zeggen de analisten? Analist en handelaar Kevin Svenson ziet dat de altcoins vandaag flink zijn hersteld van de dip. Ongeveer de helft van de verloren marktwaarde van het weekend is vandaag weer teruggewonnen. Volgens hem veranderen macro-economische spanningen niets aan de fundamenten van cryptomunten. Herstel is onderweg.

Michaël van de Poppe ziet dat de bitcoin koers aan het consolideren is, hij verwacht dat de koers weer hogere levels gaat testen de komende week.

Ook Willy Woo ziet dat de koers (voorlopig althans) in de lift zit.


The post Bitcoin koers weer boven $66.000, ook alts springen omhoog appeared first on Bitcoinmagazine.nl.