Jan van Eck, directeur van vermogensbeheerder VanEck, is optimistisch over de toekomst van Bitcoin. Hij was te gast bij CNBC en tijdens het interview zei hij dat hij verwacht dat de koers van Bitcoin in de komende twaalf maanden een recordhoogte zal bereiken.

Bitcoin is zoals goud in 2010 en geen zeepbel

Van Eck baseert zijn voorspelling op een aantal factoren. Ten eerste wijst hij op de vergelijkbare prestaties van Bitcoin en goud in de jaren 2010. Destijds waren er rentestijgingen, maar daalde de rente weer naar 0,25. Van Eck verwacht dat Bitcoin een vergelijkbare prestatie zal laten zien met renteverlagingen.

Ten tweede verwijst Van Eck naar het argument dat Bitcoin een zeepbel is. Hij is van mening dat dit absoluut niet het geval is. Hij wijst erop dat Bitcoin weliswaar in 2017 een zeepbel kende, maar in 2021 een recordhoogte bereikte. “Geen enkele zeepbel heeft zichzelf ooit op deze manier overtroffen”, aldus Van Eck.

Koersstijging van 153%

Ten slotte wijst Van Eck op de Bitcoin halving, die in april zal plaatsvinden. Bij een halvering wordt de beloning voor het minen van een blok Bitcoin gehalveerd. Van Eck denkt dat dit technisch gunstig zal zijn voor Bitcoin en de prijs zal doen stijgen.

Van Eck’s voorspelling komt op een moment dat de Bitcoin-markt aan een groei bezig is. De prijs van Bitcoin is sinds begin dit jaar met meer dan 153% gestegen.

grafiek van bitcoin koers

Ook op andere fronten zijn er positieve ontwikkelingen voor Bitcoin. Zo heeft de Amerikaanse beurswaakhond SEC verschillende aanvragen voor Bitcoin ETF’s in behandeling. Dit kan een allesbepalende stap worden in de acceptatie van Bitcoin door de traditionele financiële wereld.

Of Van Eck’s voorspelling uitkomt, zal de tijd leren. Maar hij is in ieder geval geen roepende in de woestijn. Een all time high in 2024 is eigenlijk helemaal geen controversiële voorspelling meer. In 2023 steeg Bitcoin 153%, de koers is nog maar ongeveer 40% verwijderd van een nieuw hoogtepunt. Het is te doen.

The post Bitcoin koers voorspelling: ‘binnen 12 maanden all time high’ appeared first on BLOX | Nieuws.