2024 is inmiddels 7 dagen onderweg, en de Bitcoin koers is in die tijd met enkele procenten gestegen. Momenteel staat ’s werelds grootste cryptomunt op een koers van $44.000,-, waarmee het over de afgelopen maand nauwelijks veranderd is.

Wat gaat Bitcoin de komende dagen doen en zijn er alternatieven die dit jaar beter gaan presteren dan de marktleider?

Bitcoin koers verwachting komende dagen

Uit technische analyse van de Bitcoin koers blijkt dat de meeste factoren een sterk koopsignaal afgeven voor de komende periode. Vooral de moving averages laten dit beeld zien.

Dat komt voort uit de periode voor de jaarwisseling, toen daalde de Bitcoin koers tijdelijk naar zo’n $40.500,- waardoor de huidige koers weer flink boven dit weerstandsniveau is gestegen. De top voor de Bitcoin koers ligt al een tijdje rond de $45.000,-.

Daar wist het tijdelijk doorheen te breken in de eerste dagen van 2024, maar sindsdien schommelt de koers na een stevige correctie weer iets omhoog. De bewegingen in de Bitcoin koers zijn te verklaren door het nieuws rondom een eventuele goedkeuring voor Bitcoin ETF’s door de SEC.

De Amerikaanse toezichthouder heeft de beslissing nog altijd uitgesteld, maar bijna elke dag stelt een financieel analist wel dat de Bitcoin ETF goedkeuring er aan komt, of juist niet komt. Voor complete zekerheid lijkt het afwachten tot de SEC zelf met nieuws over de ETF’s komt.

Voor de komende dagen heeft de koers een aantal belangrijke niveaus waar het te maken mee krijgt, maar uit technische analyse blijken er nog geen hele grote veranderingen aan te komen. Zo wordt verwacht dat de koers vandaag tot een weerstand van $44.200,- kan stijgen. Als het weer onder de ondersteuning van $43.905,- daalt, kan het echter ook weer een dipje in de koers verwachten.

bitcoin koers analyse 2024

Gaat de Bitcoin koers een nieuwe ATH behalen?

De recordhoogte van de Bitcoin koers ligt nog altijd zo rond de $67.000,-, behaald in november 2021. Met de stijgingen in 2023 komt een nieuwe recordhoogte steeds dichterbij en in 2024 lijken alle signalen op groen te staan om dit daadwerkelijk te bereiken.

Met de onzekerheid rondom eventuele goedkeuring van Bitcoin ETF’s lijkt een nieuwe recordhoogte in de eerste maanden van 2024 onwaarschijnlijk. Het zou zelfs goed kunnen dat de Bitcoin koers eerst nog een dip gaat ervaren.

Zodra de zon weer gaat schijnen en de bomen hun bladeren terugvinden, kan het echter wel weer nieuw leven in de koers blazen. Dat heeft niets met de lente te maken, maar wel met de Bitcoin halving. Deze vindt plaats in april en bij alle vorige halvings steeg de koers in de maanden daarna flink.

Beste alternatieven voor Bitcoin

De onzekerheid rondom Bitcoin maakt het een goed moment om je investeringen te verspreiden over meerdere tokens. Hieronder hebben we een aantal nieuwe tokens voor je op een rij gezet, die in 2024 een goede toekomst tegemoet kunnen gaan.

Bitcoin Minetrix – Mining voor het grote publiek

De Ethereum token Bitcoin Minetrix is momenteel verkrijgbaar in een presale en in totaal heeft het project al $7,7 miljoen opgehaald. De soft cap van de presale is vastgesteld op $17,5 miljoen, waardoor je dus nog wel even de tijd hebt om te investeren in het project.

Toch is het aan te raden om niet te lang te wachten, want de prijs stijgt om de paar dagen. Door nu alvast te investeren, kun jij de tokens dus extra voordelig aan je portfolio toevoegen.

Het project maakt Bitcoin mining mogelijk voor het grote publiek via een stake-to-mine concept. Het idee is dat je de BTCMTX vastzet voor staking en daarvoor mining credits ontvangt.

Deze mining credits kun je gebruiken om mee te doen aan cloud mining. Hiervoor heb je dus geen dure hardware nodig en ook technische kennis over het mining proces is niet meer belangrijk.

 

Sponge V2 – Gaat Sponge in 2024 100x stijgen?

Naast de stijgende Bitcoin koers zou 2024 ook het jaar kunnen zijn van een opleving in de markt voor meme coins. Welke meme coin daarop het meeste kans maakt is altijd giswerk, maar Sponge V2 is een nieuwe token die probeert de uitblinker in de markt te zijn.

Dat is niet zo maar ergens op gebaseerd, maar op het succes van de eerste variant van de token. Die steeg vorig jaar met duizenden procenten toen de token beschikbaar kwam bij meerdere crypto exchanges.

Voor Sponge V2 staat er nog veel meer op de rol, zo komt er een Play-to-Earn game uit en is het team al druk bezig met de eerste listings. De token kun je op dit moment alleen nog verkrijgen door de eerste variant van de token te staken. Via een Stake-to-Bridge principe ontvang je vervolgens Sponge V2!

 

Meme Kombat – Succesvolle presale nog heel even verkrijgbaar

De presale van Meme Kombat is de afgelopen tijd in een stroomversnelling terecht gekomen en heeft inmiddels al een bedrag van meer dan $6,2 miljoen opgehaald. Daarmee is het bijna op 2/3de van de hard cap van $10 miljoen.

De meme coin komt met een eigen variant op Mortal Kombat waarbij meme karakters uit de crypto markt het tegen elkaar opnemen. Als holder van de MK token kun jij hier op inzetten tegen andere MK holders op het platform.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 


The post Bitcoin Koers Verwachting: Wat Gaat Bitcoin Doen De Komende Dagen, Gaat Bitcoin Stijgen Naar Nieuwe ATH In 2024? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.