Uit een nieuw onderzoeksrapport van Matrixport blijkt dat de investeringsfirma een kans ziet voor Bitcoin om volgende maand al een koers van 63.000 dollar te bereiken. Matrixport spreekt in het onderzoek van vier katalysatoren die de Bitcoin koers naar nieuwe hoogten kunnen stuwen.

Om die gigantische koers te bereiken moeten de bulls wel weer even wakker worden, want Bitcoin staat al enkele dagen zwaar onder druk.

Bullish over Bitcoin

Matrixport schrijft in het rapport onder andere over de Spot Bitcoin ETFs, de halving en renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank.

Sinds de Amerikaanse Securitites and Exchange Commission (SEC) de Spot Bitcoin ETFs op 10 januari van goedkeuring voorzag, was er een gigantische vraag naar deze beleggingsproducten.

Eerder deze week schoot het dagelijkse handelsvolume op de ETFs naar 2 miljard dollar. Het hoogste niveau sinds de lancering op 11 januari. Ook werd er afgelopen week een netto-instroom van 2,3 miljard dollar aan kapitaal behaald. Wat een stuk meer was dan de 1,2 miljard dollar van de week ervoor.

Volgens Matrixport kunnen deze stromen eraan bijdragen dat de Bitcoin koers op de korte termijn al richting de 63.000 dollar doorschiet.

Halving, renteverlagingen en verkiezingen

Natuurlijk noemt Matrixport in het rapport ook de volgende Bitcoin halving, die voor april 2024 op het programma staat. Dat zou in theorie voor FOMO kunnen zorgen, waardoor men in maart al vol op Bitcoin springt.

Matrixport voorziet dit jaar ook renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank, die weleens in het voordeel van Bitcoin kunnen uitpakken.

Daarnaast staan er voor het einde van het jaar weer Amerikaanse verkiezingen op het programma. In aanloop naar die verkiezingen zou het geen verrassing zijn als de zittende administratie van Joe Biden er alles aan doet om het beleggingspubliek tevreden te stellen.

Over het algemeen presteren risico-assets goed in verkiezingsjaren. Matrixport lijkt te geloven dat dit ook een positieve impact op de Bitcoin koers kan hebben; en ons mogelijk richting het niveau van 63.000 dollar kan pushen.

The post ‘Bitcoin koers van $63.000 in maart’ appeared first on BLOX | Nieuws.