Als we Markus Thielen van 10x Research mogen geloven, dan bestaat er een kans dat de Bitcoin koers in het eerste kwartaal van 2024 nog over de 50.000 dollar heen schiet. Opvallend is dat diezelfde Thielen de correctie van Bitcoin naar het niveau van 38.000 dollar voorspelde.

Zodra we boven de 43.000 dollar uitstijgen is het volgens Thielen tijd om weer bullish te worden.

Heeft Bitcoin zijn dieptepunt bereikt?

We komen volgens Thielen langzaam op een punt van “verhandelbare dieptepunten” terecht. Dat betekent dat we op een koersniveau zitten, waarop het weer logisch is om actie te ondernemen en op stijgingen in te zetten.

“De omkeerindicatoren suggereren dat er een verhandelbaar dieptepunt bereikt is. We moeten ons focussen op longs. Vanuit het perspectief van risico-management zouden we longe-posities moeten nemen vanaf de koers van 43.000 dollar”, aldus Markus Thielen in een notitie aan zijn cliënten op maandag.

Het bullish sentiment van Thielen is gebaseerd op de Elliott Wave theorie, die uitgaat van prijsbewegingen in golven op basis van de psychologie van de massa.

Volgens de theorie bewegen de koersen van financiële assets zich in trends van vijf golven; waarvan nummer 1, 3 en 5 impulsieve golven zijn die de primaire trend vertegenwoordigen. De rest zijn “retrace golven” die een simpele stop van de primaire trend vertegenwoordigen (dalingen dus).

Bitcoin zit in een bullish patroon

Als we Thielen mogen geloven, dan zit de Bitcoin koers al vanaf begin vorig jaar in een bullish patroon. De recente terugval van grofweg 49.000 dollar naar 38.500 dollar zou de vierde (dalende) golf vertegenwoordigen.

Nu is de vijfde golf begonnen en zoals besproken zou dat volgens de theorie een positieve impuls moeten opleveren voor de Bitcoin koers.

Volgens Markus Thielen kan dat een Bitcoin koers van 50.000 dollar opleveren.

“Bitcoin heeft de vierde golf afgemaakt. Een koers van meer dan 43.000 dollar opent de vijfde golf voor een stijging naar 52.000 dollar”, zo vertelt Thielen bij zijn grafiek.

Vergeet echter niet dat dit slechts technische analyse betreft en dat er natuurlijk veel meer factoren zijn die de Bitcoin koers bepalen. Bijvoorbeeld het beleid van centrale banken.

The post Bitcoin koers van $50.000 in eerste kwartaal 2024? appeared first on BLOX | Nieuws.