Als we de populaire pseudonieme analist TechDev mogen geloven, dan kan een nieuwe all-time high voor de Bitcoin koers weleens heel dichtbij zijn. TechDev weet namelijk een signaal te spotten dat de vorige keer twee maanden nodig had om Bitcoin richting een nieuw koersrecord te duwen.

Nieuwe all-time high voor Bitcoin in aantocht?

Het gaat om het on-balance volume (OBV) van Bitcoin, een trend-indicator die de volumestromen gebruikt om koersveranderingen te voorspellen. Deze indicator hint voor het eerst in lange tijd weer op nieuwe all-time highs voor de Bitcoin koers.

We zien op dit moment weer hetzelfde signaal als we in 2017 en 2021 zagen voor de Bitcoin koers, voordat de digitale munt richting een nieuwe all-time high steeg.

“Dit is interessant. De 2-maandse OBV van Bitcoin staat op nieuwe hoogtepunten. Historisch gezien betekende dit dat een all-time high niet meer dan twee maanden van ons verwijderd was… en dat we over zes tot 10 maanden een nieuwe top bereiken”, aldus TechDev.

Nog meer bullish nieuws voor Bitcoin

Dat is niet het enige wat op dit moment bullish is voor Bitcoin volgens TechDev. De analist noemt ook een andere indicator die volgens hem “nog nooit gemist heeft.” Het gaat om de Vortex Indicator (VI) die de start van een nieuwe bullmarkt aangeeft.

De VI wordt in de technische analyse gebruikt om trendveranderingen te spotten en huidige trends te bevestigen.

Op basis van de maandgrafiek van Bitcoin wist de VI de start van de afgelopen drie rally’s van Bitcoin correct te voorspellen. Nu geeft het voor de vierde maal een bullish signaal. “Een zeldzaam koopsignaal voor Bitcoin dat er vrijwel nooit naast zit”, aldus TechDev.

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin het echter even moeilijk met de kerst, want over de afgelopen 24 uur staat er een daling van 1,35 procent op de borden.

The post Bitcoin koers over 2 maanden naar een all-time high? appeared first on BLOX | Nieuws.