De belangrijkste cryptocurrency beleefde een solide start van het jaar en piekte op 11 januari op $49.000 (een dag na goedkeuring van meerdere spot Bitcoin ETF’s door de Amerikaanse SEC). Sindsdien bevindt het zich echter in een neerwaartse spiraal, waarbij het kort onder de $40.000 dook en daar rond schommelt op het moment van schrijven.

Volgens sommige experts zou de negatieve trend binnenkort kunnen worden vervangen door een andere aanzienlijke rally. De populaire Twitter-gebruiker Ali betoogde onlangs dat BTC “nog 600 dagen van bullish momentum voor de boeg heeft” als het historische patronen herhaalt van de bullruns uit 2015-2018 en 2018-2022.

Samson Mow, CEO van ontwikkelingsstudio Pixelmatic, voegde eraan toe dat veel investeerders wachten op een mogelijke crash onder de $30.000 om BTC te kopen. Hij denkt echter dat deze individuen “teleurgesteld zullen zijn” omdat zo’n ineenstorting niet waarschijnlijk is.

Eerder dit jaar voorspelde Mow dat de prijs van het toonaangevende digitale activum vroeg of laat zou exploderen tot een verbazingwekkende $1 miljoen. Hij beweerde ook dat de mogelijke opwaartse beweging “maximale pijn” zou kunnen veroorzaken bij de meeste mensen wereldwijd die niet op tijd op de BTC-trein zijn gesprongen.

Ripple versus SEC

De juridische strijd tussen de twee partijen is onlangs geïntensiveerd, waarbij de SEC aandringt bij Ripple om essentiële documenten te overhandigen. De gevraagde gegevens omvatten de financiële overzichten van het bedrijf uit 2022 en 2023 en de contracten voor de verkoop van XRP na de klacht, en ze zouden kunnen onthullen of het bedrijf bepaalde effectenwetten heeft overtreden. Ripple beweerde eerder dat die documenten niet tijdig waren en niet relevant voor de zaak.

Het grote proces tussen de organisaties staat gepland voor 23 april 2024. Ripple lijkt tot nu toe de overhand te hebben gehad, met drie gedeeltelijke rechtsoverwinningen vorig jaar.

WIF’s heropleving

De meme-munt WIF, gebaseerd op Solana, haalde ook het nieuws en behoorde tot de weinige cryptocurrencies die aanzienlijke prijswinsten boekten in de afgelopen dagen.

Zoals eerder gemeld op 24 januari, steeg de waarde van het activum met 30% na vermelding op Bitget. Eerder deze maand explodeerde de token naar een all-time high van $0,45 nadat Binance WIF/USDT-perpetuele contracten lanceerde.

Momenteel handelt de meme-munt rond de $0,35, een stijging van 10% op dagelijkse basis volgens de gegevens van CoinGecko.

The post Bitcoin koers op weg naar een nieuw all-time high in 2024? appeared first on BLOX | Nieuws.